Kaymakam Yönden Basınla Aylık Toplantısına Akbük'ten Başladı - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Yönden Basınla Aylık Toplantısına Akbük'ten Başladı

Kaymakam Yönden Basınla Aylık Toplantısına Akbük\'ten Başladı

Didim Kaymakamı İskender Yönden’in her ay bir gazetenin ev sahipliğinde gerçekleştireceği basınla aylık toplantının ilk durağı Akbük oldu.

18.11.2015 11:20

Didim Kaymakamı İskender Yönden'in her ay bir gazetenin ev sahipliğinde gerçekleştireceği basınla aylık toplantının ilk durağı Akbük oldu. Akbük-A Haber Gazetesi sahibi Bülent Eser'in ev sahipliğindeki kahvaltılı toplantıda Didim'in sorunları ele alındı.

Akbük'te işletmede gerçekleşen basın toplantısına Didim Kaymakamı İskender Yönden'e İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk ile Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız eşlik ederken, Didim gazeteciler Cemiyet Başkanı Ergun Korkmaz ile ilçede görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı.

Kaymakam Yönden geçen haftalarda kararı alınan basınla her ay bir gazetenin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantılar ilki için bir araya gelindiğini ve bundan da kendisinin memnun olduğunu söyledi. Didim basınını yakındaki takip ettiğini, Didim'in sorunlarına basının duyarlı olduğunu belirten Yönden Didim basının kendisince bağımsız ve özgür olduğunu söyledi.

"HEDEF İÇİN BİRLİKTE HAREKETİ İŞARET ETTİ"

Toplantıya Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız'a kendisinin davet ettiğini belirten Yönden "Didim'de hedef noktasında sıkıntılar var. Basınla beraber ilçedeki Sivil toplum kuruluşlarını birlikte kanalize edebilirsek bu anlamdaki sıkıntıyı ortadan kaldırabiliriz. İlçemizin sorunları biliniyor. Bunlar yeni hastane yapılması, devam eden yolun bir an önce tamamlanması, İlçemizin imar planları, Üniversitemizin yer sorunu, geçen yıl yapılan Festival'de yaşanan noksanlıklar… İşte tüm bu sorunların çözümü noktasında Kent Konseyimizin önemi büyük; çünkü kamu kurumları ve Sivil toplum kuruluşları kent konseyi bünyesinde yer alıyor. Osman Bey'in "Didim 83" projesi vardı. İşte bunu nasıl yaparız hangi çalışma altında yaparız bunu ele alıyoruz." dedi.

"SORUNLARI ÇÖZÜMÜ VE ATILAN ADIMLARI ANLATTI"

Didim'in sorunlarının çözümü noktasında birçok çalışmalar ile yapılan hizmetlerle ilgili örnekler vererek açıklama yapan Kaymakam Yönden "Hanutçuluk Altınkum'da sorundu. Bunun için 26 yeni MOBESE kamerası daha yerleştirildi 100 polis bu süreçte görev yaptı. Belediyemiz bu konuda çalışma yaptı ve bu sorun engellendi. Ceza kestiğimiz işletmelerde oldu hatta 3 mekanı bir gün kapatma cezası uyguladık. Bunun dışında Altınkum Vakıflar Bölgesine ait yer sorunlu bunun ihalesi yapılacak. Aydın Büyükşehir Belediyesi Avcılar çukurunda yağmur suyu çalışması yapıyor. Bu çalışmada tamamlanınca Altınkum'daki oteller bölgesi baskınlardan kurtulacak. Belediyenin geçen yıl başlattığı Altınkum Güzelleştirme çalışması bu yılda devam edecek ve Küsmez Otel'e kadar sürecek. Biz bu konuda belediyemize desteğimiz devam edecek. Bunun dışında bazı yerlerin yıkımlar ve bu da bu süreçte devam edecek. Sahildeki şezlonglarla ilgili geçen yıl sıkıntılar yaşadık. Bu sorunu Aydın Büyükşehir Belediyesi, Didim Belediyesi ile birlikte oturup konuşacağız ve bir kurumun altında bunu denetleyeceğiz. Şezlong sorunuyla ilgili geçen yıl 8-10 firma hakkında Mal Müdürlüğümüz ceza yazdı. Bunların nasıl ihale edileceğini belirttik. Artık bu ihaleyi alanlar sadece sahilde hizmet kiralayacak, sahili değil. Su sporları konusunda da yönetmelik hazırladık. Geçen yıl 2 tane su sporu kulübünü kapattık. Önümüzdeki süreçte ilçemizde birkaç tane yıldızlı otelin yapılması için izinler de verildi." dedi.

Didim 83 projenin Didim'in sorunlarının çözümü noktasında da üst yapı olacağını kaydeden Kaymakam Yönden Kent Konseyinin bu projesi içinde çalışıldığını belirtti. Yönden ayrıca Didim'de projelerin hazırlanması ve hayat geçirilmesi noktasında proje biriminin kurulmasının da önemli olduğunu sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Yönden Basınla Aylık Toplantısına Akbük'ten Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement