Kaymek'in Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kaymek'in Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi.

17.06.2014 14:21

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Ticaret Merkezi'ndeki serginin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin ve eşi Neşe Özhaseki, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftü Vekili Mustafa Açıkalın, davetliler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, burada yaptığı konuşmada, KAYMEK sergisinin Anadolu'nun en büyük sanat sergisi olduğunu söyledi.

11 yıl önce bir tesiste, birkaç branşla faaliyetlerine başlayan KAYMEK'in hizmet yolculuğunun, bugün yan dallarla birlikte 105 branşta verilen eğitimle devam ettiğini belirten Tuzcuoğlu, 13 tesiste her yıl yaklaşık 16 bin insanın eğitim aldığını, konferans ve seminerlerle her yıl 100 bin insana ulaşıldığını kaydetti.

KAYMEK'in birçok insanı meslek sahibi yaptığını ifade eden Tuzcuoğlu, pek çok kişinin kurslar sonunda verdikleri Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikayla iş sahibi olduğunu söyledi.

Tuzcuoğlu, KAYMEK'in adeta sosyal bir laboratuvar olduğunu ve yepyeni projeler hayata geçirdiğini belirterek, Türkiye'ye model olacak uygulamaların yapıldığını anlattı.

Refik Tuzcuoğlu, kendilerine verdiği desteklerden dolayı Başkan Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki'ye teşekkür etti.

"Herkes bizden ve hep beraberiz"

Mehmet Özhaseki de Tuzcuoğlu ve sergide emeği geçen KAYMEK eğitmenleri ve kursiyerlerini tebrik etti.

Katıldığı program çıkışında karşılaştığı bir çiftin kendisine teşekkür ettiğini belirten ve bu teşekkürün nedenini anlatan Başkan Özhaseki, geçimsizlik nedeniyle ayrılmak üzere olan çiftin KAYMEK'te eğitim almaya başladıktan sonra birbirleriyle uğraşmak yerine kendilerini kursa verdiklerini ve ayrılmaktan vazgeçtiklerini söyledi.

Özhaseki, bir ailenin kurtarılmasının bile dünyaya değer olduğunu kaydetti.

Fatih Sultan Mehmet'in yüzyıllar önce söylediği "Hüner bir şehri abad etmektir, marifet orada yaşayanların gönlünü kazanmaktır" sözünü hatırlatan Başkan Özhaseki, yapılan tüm hizmetlerin bu amacı taşıdığını söyledi.

Özhaseki, şöyle devam etti:

"İnsanların bir şehirde aradıklarını bulmaları lazım. Eğitim arıyorsa, sağlık arıyorsa, spor arıyorsa, kültür-sanat arıyorsa bulmaları lazım. Bizler sadece yol yapan, yeşil alan yapan bir belediyecilik anlayışından ziyade, Fatih Sultan Mehmet'in dediği gibi bir taraftan şehri ayağa kaldırmaya, bir taraftan da insanlarımızla barışık şekilde, hoşgörü ve anlayış içinde yaşamaya çalışıyoruz. Kimse kırılsın, üzülsün istemiyoruz. Kimse bizden değildir diye bir derdimiz yok Allah'a şükür. Herkes bizden ve hep beraberiz. Yaptığımız belediyecilik anlayışında ayrımcılık yok. Allah birliğimizi bozdurmasın."

Konuşmaların ardından Özhaseki'ye, belediye başkanlığındaki adaletinden dolayı üzerinde "İlahi Adalet" yazılı tablo hediye edildi.

Başkan Özhaseki, daha sonra, eşi Neşe Özhaseki ile birlikte resim kursuna katılan huzurevi sakinlerine sertifikalarını verdi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaymek'in Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement