Kayseri Pmyo'da Yeni Eğitim-öğretim Yılı Açılışı - Son Dakika
Yerel

Kayseri Pmyo'da Yeni Eğitim-öğretim Yılı Açılışı

Okul müdürü Tanrıver: "Yetiştirdiklerimiz öyle polisler olacak ki; Ülkesinin ve milletinin hakkını hukukunu koruyacak, devletinin ve halkının çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tutacak, vatanını, milletini, teşkilatını ve ülke sırlarını menfaat karşılığı başkalarına satmayacak, içeriden ve dışarıdan.

15.09.2014 11:55

Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü Metin Tanrıver, "Yetiştirdiklerimiz öyle polisler olacak ki; Ülkesinin ve milletinin hakkını-hukukunu koruyacak, devletinin ve halkının çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tutacak, vatanını, milletini, teşkilatını ve ülke sırlarını menfaat karşılığı başkalarına satmayacak, içeriden ve dışarıdan ülkesini karıştırmaya çalışmayacak" dedi.

Tanrıver, okulun konferans salonunda yeni eğitim-öğretim yılının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, 1984 yılında kurulan okullarının, bugüne dek yaklaşık 8 bin polis yetiştirdiğini, bugün de 500 öğrenciyle eğitime başladığını söyledi.

Öğrencilerin okulda kazanacakları bilgi ve değerlerin, başarılı bir polis, iyi bir vatandaş ve mutlu bir aile ferdi olmalarına katkı sağlayacağını vurgulayan Tanrıver, şöyle devam etti:

"Ailesinden belki de ilk defa ayrılarak vatana, millete hizmet yolunda ailelerince bizlere teslim edilen bu gençleri eğitmek, yarınlara hazırlamak görevimizdir. Yetiştirdiklerimiz öyle polisler olacak ki; Ülkesinin ve milletinin hakkını-hukukunu koruyacak, devletinin ve halkının çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tutacak, vatanının, milletini, teşkilatını ve ülke sırlarını menfaat karşılığı başkalarına satmayacak, içeriden ve dışarıdan ülkesini karıştırmaya çalışmayacak, kendisine verilen görevleri zamanında, dürüstçe ve hakkınca yerine getirecek, kısacası adam gibi adam olacaktır. Çünkü, bu ülkenin her karış toprağı atalarımızın kanı karşılığı alınmıştır."

Konuşmaların ardından eğitim döneminin ilk dersini Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan verdi.

Törene, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal ve Baro Başkanı Fevzi Konaç da katıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri Pmyo'da Yeni Eğitim-öğretim Yılı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement