Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç Açıklaması

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç Açıklaması

Kayseri'de 29.Vakıflar Haftası olması münasebetiyle toplantı yapıldı.

07.05.2012 17:07

Kayseri'de 29. Vakıflar Haftası olması münasebetiyle toplantı yapıldı.

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılan 29. Vakıflar Haftası toplantısına Vali Yardımcısı Azmi Çelik, Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, "Vakıflar Genel Müdürlüğü, Başbakanlığa bağlı, tüzel kişiliği olan özel bütçeli bir devlet kuruluşudur. Mazbut Vakıfları yönetmek, Mülhak Vakıflar ile Cemaat ve esnafa mahsus vakıflar ile Türk Medeni Kanunu'na göre kurulmuş bulunan yeni vakıfları denetlemek tarihi ve sanat değeri yüksek olan vakıf eserlerini korumak, bakım onarım ve restorasyonu yapmak, çeşitli hayır ve sosyal faaliyetleri yürütmek Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün başta gelen görevlerindendir." diye konuştu.

Türkiye genelinde 20 bin eski eserin sorumlusunun Vakıflar Genel Müdürlüğü olduğunu belirten Genç, "Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluğundaki Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde 582 Hayrat, bin 972 Akar olmak üzere toplam 2 bin 554 Vakıf gayrimenkulü bulunmaktadır. Bunların yaklaşık 600'ü tescili eski eserdir." şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Azmi Çelik ise, "İnsanlar arasında sosyal yardımlaşmanın, dayanışmanın sağlanması birbirine destek olmak acı ve mutlu günleri paylaşmak, sevgi ve saygı tohumlarını atabilmek fertler arasındaki iyi ilişkilerin olmasıyla ancak olabilir. Ülkemizin sosyal, ekonomik ve kültürel yurt savunmasında vakıfların yardımı azımsanmayacak kadar önemlidir. Vakıf medeniyetimizin temsil ettiği değerleri sevginin, paylaşmanın iyiliği somutlaştırılmış bir halidir. Hayatı sadece kendimiz için yaşamamanın tek başına mutluluğa inanmamanın ifadesidir." dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement