Kazada Kopan Bacağı, Tekrar Yerine Dikildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kazada Kopan Bacağı, Tekrar Yerine Dikildi

07.03.2012 12:21

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir otomobilin çarpması sonucu geçirdiği kazada sağ bacağı bilek üstünden kopan 7 yaşındaki Zehra Kaplan'ın bacağı, 8 saat süren bir operasyonun ardından yerine dikildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir otomobilin çarpması sonucu geçirdiği kazada sağ bacağı bilek üstünden kopan 7 yaşındaki Zehra Kaplan'ın bacağı, 8 saat süren bir operasyonun ardından yerine dikildi.

Medical Park Tarsus Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Emine-Müslüm Kaplan çiftinin 5 çocuğunun en küçüğü olan ve bu yıl okula başlayan Zehra Kaplan, geçen Pazar günü bir akrabalarının düğününe katıldı.

Evde yapılan düğün sırasında Zehra Kaplan sokakta oyun oynarken karşıdan karşıya geçmek istedi. Bu arada yoldan geçen bir ticari araç küçük Zehra'ya çarptı. Kazada sağ bacağı bileğinin üstünden kopan Zehra'yı yakınları otomobille Suruç Devlet Hastanesi'ne götürdü. Zehra buradan da Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Küçük Zehra'nın bacağını inceleyen hekimler, yerine dikilmesi için Medical Park Tarsus Hastanesi'ne götürülmesini istedi.

Tarsus'a getirilen Kaplan'ın kopan bacağı, burada Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Yılmaz başkanlığında 8 saat süren bir ameliyatla tekrar yerine dikildi.

Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Yılmaz, açıklamada, operasyonun mikro cerrahi yöntemiyle gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Zor ve riskli bir ameliyattı. Ancak başarıyla tamamladık. Şu an için bir sorunun olmadığı, ayak ve bacakta sıkıntı olmadığı görülüyor. Hastanemizde bir süre daha tedavisi sürecek. 10 gün kadar tedavi ettikten sonra durumuna göre taburcu etmeyi planlıyoruz. Şu anda her şey seyrinde gidiyor."

Bebeğiyle oynayan, çizgi film izleyen Zehra Kaplan ise, ağrılarına rağmen okulunu, arkadaşlarını özlediğini belirtti.

Tarlalarda pamuk toplayıp geçimlerini pamuk işçiliğiyle sağlayan baba Müslüm Kaplan ise, kızlarının yaşadığına bile inanamadıklarını ifade ederek, sevincini şöyle dile getirdi:

'İnanılır gibi değil. Çok büyük şanssızlıklar yaşadık. Şanlıurfa'dan Tarsus'a gelirken yolda ambulans bile bozuldu. 112 Acil Servis hemen Adana 112 Acil'den ambulans talep etti. 10-15 dakika bekledik ardından Adana'dan gönderilen ambulansla yola devam ettik. Talihsizlikler yaşadık, ama çok şükür kızım hayatta. Allah kimsenin başına getirmesin. Allah onu bize bağışladı. Doktorumuz çok iyi ilgilendi. Ameliyatın başarılı geçtiği söylendi. Durumu iyi. Doktorumuz bize sürekli moral veriyor."

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazada Kopan Bacağı, Tekrar Yerine Dikildi - Son Dakika


Advertisement