Kazakistan'da Türk Kültür ve Sanatı Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Kazakistan'da Türk Kültür ve Sanatı Tanıtıldı

Kazakistan\'da Türk Kültür ve Sanatı Tanıtıldı

Yrd.Doç.Dr.Şemsettin Dağlı, Kazakistan'da Türk kültürünü tanıttı.için Kazakistan'a görevlendirilen AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Şemsettin Dağlı, Kazakistan'ın Almatı şehrinde düzenlenen Kazakistan Uluslararası Kültür...

30.04.2012 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi

Yrd.Doç.Dr. Şemsettin Dağlı, Kazakistan'da Türk kültürünü tanıttı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Türk kültürünün tanıtımı

için Kazakistan'a görevlendirilen AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Şemsettin Dağlı, Kazakistan'ın Almatı şehrinde düzenlenen Kazakistan Uluslararası Kültür ve Turizm Fuarı'na katıldı.

12 yıldır düzenlenen ve bu yıl ilk kez uygulanan partner ülke uygulamasının ilk konuğu olan Türkiye'yi tanıtıcı birçok etkinliğin yapıldığı fuarda, Yrd.Doç.Dr. Dağlı, Ebru Sanatı konulu uygulamalı workshop gerçekleştirdi. Workshopta 30 eser sergileyen ve yaptığı uygulamalı çalışmalara ziyaretçileri de dahil eden Yrd. Doç. Dr. Dağlı, Orta Asya'nın en büyük ve en çok katılımcısına sahip olan Uluslararası Kültür ve Turizm Fuarı'nda Türk kültürünü tanıtmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Bir hafta boyunca Kazakistan'da bulunan Yrd.Doç.Dr. Dağlı, Almatı kentinde bulunan ONER Sanat Akademisi ile Türkiye Türkçesi Eğitim Öğretim Merkezi'nde (TÖMER) 'Türkiye'deki Güzel Sanatlar Eğitimi, Geleneksel Türk Sanatlarımız ve Milli Kültürümüz' konulu konferans verdi.

Kazakistan'da Türk kültürünün gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu dile getiren Yrd. Doç.Dr. Dağlı, Al Farabi Kazakistan Milli Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği 'Geleneksel Kültürümüzün Sanatımıza Yansımaları ve Evrensellik' konulu

konferanta ise öğretim üyeleri ve öğrencilerin göstermiş olduğu yoğun ilgiden çok mutlu olduğunu belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazakistan'da Türk Kültür ve Sanatı Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement