Kbü'de Cumhuriyet ve Demokrasi Konferansı - Son Dakika
Yerel

Kbü'de Cumhuriyet ve Demokrasi Konferansı

Kbü\'de Cumhuriyet ve Demokrasi Konferansı

Cumhuriyetin kuruluşunun 90.yıldönümü münasebetiyle Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından 'Atatürk, Milli Egemenlik, Cumhuriyet ve Demokrasi' konulu konferans düzenlendi.Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda...

01.11.2013 17:29

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü münasebetiyle Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından 'Atatürk, Milli Egemenlik, Cumhuriyet ve Demokrasi' konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Vali Yardımcıları Abidin Ünsal ve Tarkan Keskin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, Üniversite Dekanları, Akademik ve İdari Personeli ile öğrenciler katıldı.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sait Candan sunumunda yaptığı konuşmada, "Milli Egemenlik, Cumhuriyet ve Demokrasi konuları değişik şekillerde sürekli olarak gündemde. Fakat bu kavramlarla ilgili olarak zaman zaman kafa karışıklıklarının olduğunu görüyoruz. Cumhuriyet sadece ve sadece cumhuriyet, demokrasi gibi bir takım fikirlerle değil aynı zamanda dualar edilerek bizlere hediye edildi. Cumhuriyetin ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk hayatı boyunca yeni kurulan devletin ve adına Cumhuriyet denilen rejimin kurumsallaşması, tüm kurumlarca kullanılması üzerine çalışmalar yaptı. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra bütün dünyada esen demokrasi rüzgarları sonucu Türkiye'de de çok partili hayata geçilmiştir. Ülkemizde yaşanan kargaşalar sonucu yaklaşık her on yılda bir askeri vesayetlerin altına girişmiştir. Demokrasi serüvenimiz hala son derece zorlu süreçlerden geçse de, istenen seviyeye gelmesi umuduyla ve ısrarla sürdürülmektedir. Zaten başka da şansımız yoktur. Eğitim sistemimizden kaynaklanan sorunlardan dolayı demokrasinin cumhuriyet birlikte geldiğini düşünüyoruz. Evet Cumhuriyet Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile geldi ama demokrasi daha sonra ülkemize girdi ve halen daha yerine oturmamış adeta emekleyen bebek gibidir. Demokrasi bir kez kurulan ve ondan sonra da otomatik makine olarak çalışan bir kavram değildir. Demokrasi sürekli olarak kendini yenilemeli ve güncellemelidir" dedi.

Candan, daha sonra Cumhuriyetin anlamı ve ilanı, demokrasi kavramı ve ülkemizde demokrasiye geçiş çalışmaları ve Cumhuriyetin temel değerleri hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Konferans Candan'ın katılımcıların sorularını cevaplandırması ile sona erdi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kbü'de Cumhuriyet ve Demokrasi Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement