Kdz. Ereğli'de 'Osmanlı Çileği Bilgi Yarışması' Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli'de 'Osmanlı Çileği Bilgi Yarışması' Yapıldı

Kdz. Ereğli\'de \'Osmanlı Çileği Bilgi Yarışması\' Yapıldı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği tarafından “Çilek Bilgi Yarışması” düzenlendi.

14.05.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği tarafından "Çilek Bilgi Yarışması" düzenlendi.

Kdz. Ereğli'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen çilek bilgi yarışması bu sene de büyük ilgi gördü. Çilek Bilgi Yarışması'na Nursema Aksoy, Yaşare Aksoy, Şaziye Karanfil, Binnur Doğan, Şaban Doğan, Tayfur Doğan, Elif Doğan, Çağla Doğan, Orhan Doğan, Erkan Yaman, Sevgi Yaman, Seray Avşar, Öznur Danışmaz, Işıl Şahin ve Meral Şahin katıldı. Yarışmanın jürisinde ise Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli gıda mühendisleri görev aldı. Yarışmacılar, jüri gözetiminde çileğinin özellikleri ve nasıl yetiştirildiğine ilişkin soruları cevapladı.

Kdz. Ereğli Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan insanların yarışmaya katılmaktan çekindiklerini belirterek, amaçlarının Osmanlı Çileğini tanıtmak olduğunu söyledi. Bu arada, Soma'daki maden kazasının herkes gibi kendilerini üzdüğünü ifade eden Özhan, "Bugün buruk bir acı yaşıyoruz. Türkiye'mizde akşamdan beri hepinizin de bildiği gibi Soma'da bir maden ocağında meydana gelen kaza sonucunda 200'den fazla işçimizi maalesef kaybettik. Onun acısını yaşıyoruz. İnsan böyle yarışmalar yaparken de ister istemez kırık oluyor. Eğlencelerimizi hatta yaşamımızı etkiliyor. Allah ailelerine sabırlar versin. Yarışmaya katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Dereceye giren arkadaşları kutluyor başarılar diliyorum" dedi. Özhan, yarışma sonuçların 18 Mayıs Pazar günü açıklanacağını belirtti.

En Güzel Çilekli Pasta yarışmasının jüri üyeliğini yapan Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gelen Gıda Mühendisleri Hatice Derya Aksu ve Zeki Gök sonuçların 18 Mayıs Pazar günü açıklanacağını belirtti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli'de 'Osmanlı Çileği Bilgi Yarışması' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement