Keçiören'de Mahalle Konaklarına Bir Yenisi Daha Eklendi - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de Mahalle Konaklarına Bir Yenisi Daha Eklendi

Keçiören\'de Mahalle Konaklarına Bir Yenisi Daha Eklendi

"Her mahalleye bir konak" hedefi ile yola çıkan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yemyeşil bir park içinde konumlandırılan Yayla Mahallesi Konağı'nı hizmete açtı.

15.06.2013 14:39

"Her mahalleye bir konak" hedefi ile yola çıkan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yemyeşil bir park içinde konumlandırılan Yayla Mahallesi Konağı'nı hizmete açtı.

Yayla Mahallesi Parkı ve Mahalle Konağı'nın açılış törenine AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Müftüsü Dr. İhsan İlhan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nazif Ercan, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ve AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi de katıldı. Tören KEDEM Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ile başladı. Açılış nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile AK Parti Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik'in gönderdiği kutlama telgrafları da program sırasında okundu.

Park ve mahalle konağının Keçiörenlilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan AK Parti Milletvekili İşler, "Ben de Yayla Mahallesi'nde oturan bir milletvekilinizim. Park ve içerisinde inşa edilen mahalle konağı çok güzel olmuş" dedi.

Millete daha fazla hizmet yapılabilmesi için siyasi istikrara ihtiyaç duyulduğunun altını çizen İşler, "Son günlerde bir merkezden düğmeye basıldı ve Gezi Parkı olayları meydana geldi. Son on yılda yaptığımız hizmetler birilerini rahatsız etti. Bizler çok badireler atlattık. Bu belayı da en az hasarla atlattık. Birlik beraberliğimizi bozmak isteyenlere siz sevgili vatandaşlarımızın sağduyulu hareketleri ile en güzel cevabı verdik" diye konuştu.

"5 MAHALLE KONAĞI YAPTIK"

Yayla Mahallesi Konağı'nın 5 bin metrekarelik bir parkın içinde açıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, daha önce Yayla Mahallesi sakinlerine ne istediklerini sorduğunu belirterek, "Bayanlar yürüyüş yolu ve spor aletleri, çocuklar ise bisiklet yolu, yüzme havuzu ve bank istemişlerdi. Şimdi Yayla Mahallesi'nde güzel bir park ve güzel bir mahalle konağını hizmete açıyoruz. 'Mahallelinin kınalarında, toplantılarında gidip oturabileceği bir tesisi olsun' istedik. İnşallah çok daha güzellerini yapacağız. Şu ana kadar beş tane mahalle konağı yaptık. Mahalle konaklarında KEÇMEK, KEDEM, KADEM dersliklerinin yanısıra mahalle sakinlerinin her türlü toplantılarını yapabilecekleri mekanlar bulunuyor" diye konuştu.

"SOSYAL HAYATIN MERKEZİ OLACAK"

Keçiören'deki her mahalleye bir konak yapmak istediklerini kaydeden Başkan Ak, "Mahalle konakları sosyal hayatın merkezi olacak. Burası gecekondulardan apartmanlara hızlı dönüşüm yaşayan bir bölge. Bu yüzden birçok eksiği var. Biz de belediye olarak altyapı ve üstyapı yatırımlarını hızla bitirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Keçiören'de yapımı süren iki büyük sosyal ve kültürel tesisin yakında açılacağını bildiren Başkan Ak şu bilgileri paylaştı:

"Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezimizi yakında açacağız. Keçiören'in en önemli eksikliklerinin başında gelen sosyal ve kültürel tesis açığına çözüm getirecek, ilçenin çehresini değiştirecek bu merkezimizi de inşallah Ramazan ayından önce hizmete sokacağız. Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezimiz de mimari yapısı ve hizmetleri ile tüm Keçiörenlilere hitap edecek. Keçiörenlilere zengin kültürel faaliyetlerin sunulacağı bir çekim alanı olarak tasarlanan merkezimizi de Ağustos'ta açmayı planlıyoruz. Keçiörenlilerin sosyal hayatına renk getiren Yonca Yaşam Merkezimiz ise, meslek kurslarından oyunlara varan çeşitlilikteki faaliyetleri ile kadınlardan, erkeklerden ve çocuklardan büyük ilgi görüyor. Açılışını yaptığımız parkın ve mahalle konağının hayırlı olmasını diliyorum."

Türkiye'nin en büyük ilçesi Keçiören'in Anadolu'dan çok fazla göç aldığını vurgulayan Keçiören Kaymakamı Dirim de, "Nüfus arttıkça mahalleler de büyüyor. Mahallelilerin sohbet yapacağı, kursların ve değişik seminerlerin düzenleneceği bir konak açıldı. Aynı zamanda çocukların eğleneceği güzel bir park da hizmete girdi. Böyle hizmetler sosyal ihtiyaçların karşılanması açısından çok önemli. Başkan Mustafa Ak ve ekibi daha iyi bir Keçiören için çok çalışıyorlar. Yolları açık olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mahalle konağı Müftü İlhan'ın ettiği dua eşliğinde açıldı. Kurdele keserek açılışı yapan protokol heyeti, daha sonra konağı gezerek incelemelerde bulundu. Mahalle konakları, mahalle kültürünü ayakta tutmayı ve mahalle sakinlerinin birbirlerinin acısına, mutluluğuna ortak olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Genellikle iki katlı olarak projelendirilen konaklar çok sayıda aktivite odası, kafeteryalar ve toplantı salonlarından oluşuyor. Mimarisi tarihi dokuya uygun olarak tasarlanan konaklarda engelli vatandaşların da aktivitelere rahatlıkla katılabilmeleri için engelli girişi, asansörü ve WC'si yer alıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de Mahalle Konaklarına Bir Yenisi Daha Eklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement