Keman Virtüözü Ilgın Top'tan Uluslararası Başarı - Son Dakika
Yerel

Keman Virtüözü Ilgın Top'tan Uluslararası Başarı

Keman Virtüözü Ilgın Top\'tan Uluslararası Başarı

Klasik keman sanatçısı Ilgın Top, Ankara’da bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması'nda birinci oldu. Sanatçıyı tebrik eden Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Yetenekli sanatçımıza kariyerinde başarılar diliyorum” dedi.

13.12.2022 13:20  Güncelleme: 13:25

Klasik keman sanatçısı Ilgın Top, Ankara'da bu yıl ikincisi düzenlenen 'Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması'nda birinci oldu. Sanatçıyı tebrik eden Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Yetenekli sanatçımıza kariyerinde başarılar diliyorum" dedi.

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğiyle, geçen yaz düzenlenen Genç Sanat Dinletileri'nde verdiği konserde kemanıyla izleyenlerden beğeni toplayan Top, bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması'nda birinci oldu.

Genç yetenek birinciliği, finali Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Beytepe yerleşkesinde yapılan yarışmada; Hasan Niyazi Tura'ya ait eseri, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde çalarak kazandı. Klasik kemanın parlayan yıldızları arasında gösterilen genç virtüöz, 6 bin liralık ödülün de sahibi oldu. Sanatçı, daha önce de İspanya Galiçya Kraliyet Filarmoni Orkestrası'nda solist olarak çalmaya hak kazanan ilk Türk keman virtüözü olmuştu.

Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması'nı kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten Ilgın Top, "Yedi yaşından itibaren keman eğitimine başladım. 13 yaşındayken ilk solistlik deneyimimi Bilkent Senfoni Orkestrası ile Henri Vieuxtemps'in 5. Keman Konçertosu'nu çalarak elde ettim. Peregrinos Musicales yarışmasında da başarı gösterdikten sonra İspanya Galiçya Kraliyet Filarmoni Orkestrası'nda solist olarak sahneye çıkan ilk Türk kemancı oldum. Benim için idol olan bir sanatçı adına gerçekleştirilen bu yarışmada birinci olmak gurur verici" diye konuştu.

Eğitimini Hollanda'daki Conservatorium Maastricht müzik akademisinde sürdüren sanatçıyı Başkan Günel de tebrik etti. Günel, "Ilgın, çok önemli bir başarının daha altına imza atarak göğsümüzü kabarttı. Ülkemizde Ilgın gibi sanatçıların yetişmesi ve uluslararası yarışmalarda derece elde etmeleri bizlere gurur veriyor. Yetenekli sanatçımıza kariyerinde başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Keman Virtüözü Ilgın Top'tan Uluslararası Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement