Kepolu'dan Halepçe Katliamı Mesajı - Son Dakika
Yerel

Kepolu'dan Halepçe Katliamı Mesajı

Kepolu\'dan Halepçe Katliamı Mesajı

AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Suna Kepolu Ataman, 1988 yılında yaşanan, Halepçe Katliamı’nın yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak düştüğünü söyledi.

16.03.2015 16:38

AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Suna Kepolu Ataman, 1988 yılında yaşanan, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak düştüğünü söyledi.

1988 yılında Irak'ta Saddam Hüseyin rejimi tarafından gerçekleştirilen Enfal Harekatı ve Halepçe Katliamı'nın 27. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayan AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Suna Kepolu Ataman, katliamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Aradan 27 yıl geçmesine rağmen, katliamın insanlık vicdanına açtığı derin yaranın hala taze olduğunu dile getiren Kepolu, yeni Halepçelerin yaşanmaması için Ortadoğa'nın barışa ihtiyacı olduğunu ifade etti. Türkiye'nin Halepçe Katliamı'ndan kaçan binlerce insanı kucakladığını hatırlatan Kepolu, mesajında, "Saddam rejimi tarafında 16 Mart 1988 yılında gerçekleştiren Halepçe Katliamı, insanlık tarihinin en büyük katliamlardan biridir. 5 bin insanın ölümüne ve on binlerce insanın yaralanmasına neden olan bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diyorum, bu katliamı gerçekleştirenleri ise lanetliyorum" ifadelerine yer verdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepolu'dan Halepçe Katliamı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement