Kilis'te Cheetos Gelişim Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kilis'te Cheetos Gelişim Merkezi Açıldı

Kilis\'te Cheetos Gelişim Merkezi Açıldı

Toplumsal yaşama sağladığı fayda ile daha nitelikli bir geleceğin yetişmesine hizmet eden Cheetos Gelişim Merkezleri'nin 9'uncusu Kilis'te hizmete açıldı.

28.09.2012 17:38

Toplumsal yaşama sağladığı fayda ile daha nitelikli bir geleceğin yetişmesine hizmet eden Cheetos Gelişim Merkezleri'nin 9'uncusu Kilis'te hizmete açıldı.

PepsiCo Yiyecek Türkiye ve GAP İdaresi Başkanlığı'nın 2003 yılından bu yana GAP bölgesindeki çocukların eğitimi ve sosyalleşmesi amacıyla sürdürdüğü ve bugüne kadar 10 bini aşkın çocuğa ulaşan Cheetos Gelişim Merkezleri Projesi, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Kilis'teki açılışa GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Yardımcısı Mustafa Kölmek, PepsiCo Yiyecek Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel, Vali Yardımcısı Murat Kahraman AK Parti Kilis milletvekili Opr. Dr. Fuat Karakuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ile çok sayıda davetli katıldı.

PepsiCo Yiyecek Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel, 2003 yılından bu yana GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın işbirliğinde Cheetos Gelişim Merkezleri Projesi'nin sürdürüldüğünü belirterek, " Batman'da hayata geçirilen Cheetos Gelişim Merkezleri, bugün Nusaybin, Adıyaman, Gölbaşı, Ömerli, Silvan, Suadiye, Hilvan ve Kilis olmak üzere toplam 7 ildeki 9 merkezde faaliyetlerini sürdürüyor. 9 yılda 17 binin üzerinde çocuğun yararlandığı Cheetos Gelişim Merkezleri'nde erken çocukluk aktivitelerinden eğitime, kültür sanat, spor faaliyetlerinden rehberlik uygulamalarına kadar pek çok aktif yaşamı destekleyen program çocukların yararına sunuluyor. Proje, PepsiCo Yiyecek Türkiye tarafından bölgeler arası fırsat eşitsizliklerini en aza indirgemek için hayata geçirildi" dedi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Yardımcısı Mustafa Kölmek de, sivil toplum örgütleri ile birlikte çalıştıklarını belirterek, "GAP bölgesinde 9 ilimiz var. En aktif çalışanlar Kilis, 2 tane burada ÇATOM var, her konuda GAP idaresi olarak destek veriyoruz. İdaremiz bölgenin hem sosyal hem de ekonomik kalkınmasına yönelik ilgili kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör ile önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalardan biri de Cheetos Gelişim Merkezleri projesidir. Bu proje bölge adına çok önemlidir. Bu bölgede yaşayan çocuklarımızın eğitim olanaklarının iyileştirilmesi, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Fiziksel ve sosyal gelişimlerini burada en iyi şekilde tamamlayacak olan çocuklarımızın ileride bölgeyi ve dolayısıyla da ülkemizi süratle kalkındırmaya öncülük edeceklerine yürekten inanıyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Murat Kahraman ise, Kilis Cheetos Gelişim Merkezi'nde eğitim görecek çocukların sadece kendi gelişimlerine katkı sağlamayacağını ailelerinin de onlardan çok şey öğreneceklerini belirterek, "Katkılarından dolayı GAP idaresi ve PepsiCo Yiyecek Türkiye yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Açılıştan sonra Cheetos Gelişim Merkezleri eğitim gören çocuklar gösteri sundu. Yazar Süleyman Bulut çocuklara kitaplarını imzaladıktan sonra duvarlar boyama etkinliği gerçekleştirildi. Program sonunda katılımcılara ikramlarda bulunuldu. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis'te Cheetos Gelişim Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement