Kırşehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırşehir'den Kısa Kısa

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Sevdiğin, Karakurt ve Toklumen köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

22.05.2014 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Sevdiğin, Karakurt ve Toklumen köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Sevdiğin köyünde bulunan süt üretim tesisini gezen Çakacak, köy konağında muhtar Hüdaverdi Yıldırım ve köy halkıyla sohbet etti.

Daha sonra Karakurt köyüne geçen Çakacak, meyve kurutma tesisini gezerek, köy muhtarı Hüseyin Yılmaz'dan yapılan çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

Toklumen köyünü de ziyaret eden Çakacak, Aşık Sait Parkı'nda köy halkı ile bir araya geldi.

Çakacak, ziyaretler sonunda yaptığı açıklamada, şehir merkezindeki imkanları köylerde de görmek istediklerini söyledi.

Köylerde vatandaşların sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Çakacak, şunları kaydetti:

"Nüfusu 2 binin altında olan köylerin maddi ve teknik açıdan problemleri var. İller Bankası'nın gönderdiği ödenek bazen belediyede çalışanların paralarını ödemeye bile yetmiyordu. Bu yüzden alınan bir kararla belediyeler kapatıldı. Belediyeler köye dönüştürülmeden başlatılan çalışmaları ise İl Özel İdaremiz vasıtasıyla devam ettireceğiz. Çöplerin toplanmasından içme suyu tesisatındaki bakımlara kadar her şeyle İl Özel İdaremiz ilgilenecek. Geçtiğimiz yıl özel idaremiz, imkanlarını zorlayarak bütçe haricinde 7 milyon lira borçlandı. Nüfusu 250'nin üzerinde olan köylere kilitli parke döşendi. Bütçe imkanları çerçevesinde sizlere sunmaya çalıştığımız bu hizmetler zamanla daha da genişletilerek tüm köylerimize yayılacak. Köylerimizde kanalizasyon ve çocuklar için oyun parkları yapım işleri devam edecek. Eğer talep olursa halk eğitimden her türlü kurslar açmayı planlıyoruz. Köylerimizin tertemiz olması için çöplerin düzenli toplanması konusunda hassasiyetle duruyoruz."

Kaçak sigara operasyonu

Kırşehir'de yapılan yol uygulamasında 2 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Kısım Amirliği ekipleri, Kırşehir- Kayseri karayolundaki yol uygulamasında, şüphe üzerine bir otomobili durdurdu.

Otomobilin bagajında yapılan aramada, 2 bin paket kaçak sigara bulundu.

Olayla ilgili otomobilin sürücüsü gözaltına alındı. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement