Kışanak: Belediyeler Halkın Hizmetkarıdır - Son Dakika
Yerel

Kışanak: Belediyeler Halkın Hizmetkarıdır

Kışanak: Belediyeler Halkın Hizmetkarıdır

Yenişehir Belediyesi'nin muhtarlarla toplantısına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, belediyelerin halkın hizmetkarı olduğunu söyledi.

13.04.2015 22:59

Yenişehir Belediyesi'nin bir yıllık hizmet dönemine ilişkin düzenlediği yemekli toplantı bugün yapıldı. Toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Gültan Kışanak, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanları Selim Kurbanoğlu ile Ülkü Baytaş, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan, Altan Tan, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat ve Yenişehir İlçesine bağlı mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Eş Başkan Kışanak, yerel yönetimlerin halkın hizmetkarı olduğunu belirterek, "Halkımız her şeyin en iyisine ve en güzeline layık. Her şeyin en iyisini, en güzelini yapmak için gayret ediyoruz" dedi. Yaptıklarını ve yapamadıklarını halkla paylaşıp onay ve eleştirilerini almanın en temel siyasi ilkeleri olduğunu söyleyen Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yenişehir Belediyesi bugün burada sizlerle yıl boyunca yaptıkları çalışmaları değerlendiren bir toplantı yaptı. Yaptıklarını ifade ettiler, maddi imkânsızlıklar nedeniyle yapamadıkları konusunda da çok samimi bir şekilde halkımızdan ve sizlerden özür dilediler. Siyasetin demokratik karakteri ancak böyle temin edilebilir. Sizlerle birlikte karar alıyoruz, sizlerle birlikte planlama yapıyoruz ve çalışmalarımız sonucunda da sizlere raporumuzu sunuyoruz."

Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında kısaca bilgi veren Kışanak, kendilerinin de sivil toplum örgütleri, muhtarlar, meclis üyeleri, mahalle meclisleri, il örgütü, kent konseyiyle bir araya gelerek faaliyetlerini paylaşacaklarını kaydetti. Kışanak, "Bu bizim demokratik ve şeffaf yönetim ilkemizin gereğidir" diye konuştu.

Kurbanoğlu Çalışmaları Anlattı

Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Selim Kurbanoğlu ise bir yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi. 20 milyon liraya yapılan Yenişehir hizmet binasının bu yıl devreye gireceğini ifade eden Kurbanoğlu, İplik bölgesinde 32 bin metrekarelik park için ihale yaptıklarını, yakında inşa çalışmasının başlayacağını söyledi. Kurbanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Hizmet alanlarındaki eksiklerimizi gidermek amacıyla 150 bin metrekare parke taşı döşeme çalışmamız olacaktır. Şehitlik bölgesinde Kadın ve Kültür merkezi açıyoruz. Belediyemize yeni bağlanan köylerde mahalle evleri yapılacak ve yeni bağlanan köylerimizde iç yol problemlerini giderme amaçlı çalışmalarımız devam etmektedir. Büyükşehrimizin yapacağı asfalt çalışmaları ile bütün eksiklerimiz tamamlanacak."

Aydoğan: Yüzde 13'lere Çıkmışız

Yemeğe katılan Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise yaklaşan seçimlerin önemini vurguladı. HDP'nin 'yeni yaşam' çağrısına dikkat çeken Aydoğan, "Türkiye halklarının büyük bir ilgisiyle karşılaşıyoruz. Yapılan son anket sonuçlarına göre yüzde 13'lere çıkmışız. Amacımız artık barajı aşmak değil, yüzde 15'i almak için çalışıyoruz" dedi. AKP'nin anket sonuçlarından rahatsız olduğunu dile getiren Aydoğan, yüzde 10 barajının altında kalmaktan korkmadıklarını, AKP'yi yüzde 10'nun altında bırakmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kışanak: Belediyeler Halkın Hizmetkarıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement