Kızılay Çorlu Şubesi'nin İlk Yardım Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kızılay Çorlu Şubesi'nin İlk Yardım Eğitimleri Devam Ediyor

Kızılay Çorlu Şubesi\'nin İlk Yardım Eğitimleri Devam Ediyor

Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren İlkyardım İktisadi İşletmesi tarafından düzenlenen ilk yardım eğitimleri devam ediyor.2013 yılın ilk 3 ayında 255 kişiye eğitim veren kurum, ÇİSAD'ın salonunda bir başka eğitim...

13.04.2013 15:54

Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren İlkyardım İktisadi İşletmesi tarafından düzenlenen ilk yardım eğitimleri devam ediyor. 2013 yılın ilk 3 ayında 255 kişiye eğitim veren kurum, ÇİSAD'ın salonunda bir başka eğitim çalışması daha gerçekleştirdi.

Petrol ve gaz aramalarında sismik hizmeti veren Viking Geophysical Services adlı şirketin personeline yönelik olarak ilk yardım eğitimi gerçekleştirdiklerini belirten İlkyardım İktisadi İşletmesi Halkla İlişkiler Uzmanı Şeref Aydın: "İşletmemizin mesul müdürü Ebru Albayrak Gökçe ve eğitmen Hatice Aydın'ın eğitmen olarak yer aldığı program

İlkyardım eğitimlerini verdiğimiz merkezimizdeki salonumuz ancak 10 kişilik eğitimler için müsait olduğundan dolayı Çorlu İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği Salonununda gerçekleştiriliyor. 15 kişinin katıldığı 2 gün 16 saatlik bir eğitim programının sonunda gerçekleştirilecek olan sınavın ardından başarılı olanlara İlkyardım konusunda Kızılay Sertifikası verilecek" dedi.

16 saatlik temel ilk yardım eğitimi ile ilgili olarak bilgiler veren Aydın: "Şubemiz tarafından açılmış olan tam donanımlı İlkyardım Eğitim Merkezimizde eğitimlerimiz uzman eğitmenlerimiz tarafından uluslar arası güncel bilgilerle yüklü interaktif eğitim metotları, basılı görsel eğitim malzemeleri ve uygulama maketleriyle gerçekleştirilmektedir. Uygun mekan ve şartlar sağlandığı takdirde firmaların tahsis edeceği salonlarda da Kızılay Sertifikası ve Bakanlık Sertifikası verebilmekteyiz" diye konuştu.

Eğitim konularını da sıralayan Aydın: "ilk yardım temel uygulamaları, insan vücudu ve işleyişi, hasta ya da yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar ve şok, yaralar ve ezilmeler, yanıklar ve ısı dengesi bozuklukları, kırık, çıkık ve burkulmalar, kafatası ve omurilik yaralanmaları, göğüs boşluğunda kuvvetli ağrı, kan şekeri düşüklüğü, karın bölgesinde kuvvetli ağrı, bilinç bozukluğu, bayılma, koma, havaleler, zehirlenmeleri hayvan ısırmaları ve sokmaları, vücuda yabancı cisim kaçması, boğulmalar, hasta ve yaralının taşınması" şeklinde konuştu.

2013 yılında geride kalan 3 ayda 255 kişiye bu eğitim verildiğini belirten ve eğitimlere katılan Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Selime Dodurka ise, eğitimlerin yasal zorunluluk olduğunu anımsattı. Dodurka: "Sağlık Bakanlığı tarafından 2002 yılında yayınlanan İlk Yardım Yönetmeliği ile tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her 20 personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan iş yerlerinde her 10 personel için bir olmak üzere en az 16 saat süreli Temel İlk Yardım Eğitimi sertifikası almış ilkyardımcı bulundurulması zorunluluğu getirilmiştir. Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 15 Ağustos 2009 tarih ve 27320 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri Hakkında Yönetmelikte de ilk yardım yönetmeliğinde belirtilen sayıda ilk yardımcı bulundurulması gerekliliği yer almaktadır" dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı ile ilk yardım eğitim merkezi için proje çalışması başlattıklarını da sözlerine ekleyen Dodurka: "Nisan ayı içerisinde sonucu belli olacak. Bu sonuca göre bir çalışma yapacağız" dedi.

Dodurka sözlerini şöyle sürdürdü: " Türk Kızılayı, toplum bireylerini bilinçlendirerek afet ve kazalar sonrası zarar görebilirliliği en aza indirmek amacıyla anılan yönetmelik kapsamında açılan ve Kızılay Şube Başkanlıkları bünyesinde faaliyette bulunan ilk yardım eğitim merkezlerinde uzman eğitimciler vasıtasıyla ilk yardım eğitimlerini başarıyla sürdürmektedir."

(SŞ - )

13.04.2013 15: 39: 52

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay Çorlu Şubesi'nin İlk Yardım Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement