Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Açıklaması

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Açıklaması

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

02.04.2015 15:58

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

Dünya tarihinin en önemli savaşlarından ve mücadele örneklerinden olan Çanakkale Savaşı'nın 100. Yılı anısına düzenlenen programda etkileyici performans sergileyen Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi Okulu öğrencileri ve öğretmenleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun misafirleri oldu. Antikkapı Restaurant'ta gerçekleşen birliktelikte Kocaeli Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve okul müdürü Ali Paşa Naipoğlu da hazır bulundu. Başkan Karaosmanoğlu öğrencilerle olan birlikteliğinde, "Çanakkale bir varoluş mücadelesiydi. Ecdadımız canlarını verdiler, ancak namuslarını çiğnetmediler. Bu bilinç ve vatan sevgisi sizlerin de gözlerinizden okunuyor" dedi.

Gecede konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Çanakkale Savaşı dünya tarihinin önemli bir dönemidir. Var oluş mücadelesidir. Bir araya gelen birçok ülke halkımızı ortadan kaldırmak için Çanakkale'ye geldiklerini görüyoruz. Akif'in de dediği gibi 'Bütün dünya geldi' sözünün gerçeğe dönüştüğü bir mücadeleydi. Ecdadımızın kimle savaştıklarını bilmeyen toplumlarla mücadele etti. Kanlı sulanmış o topraklarda bir destan yazıldı. Canlarını verdiler, ama namuslarını çiğnetmedi bizim atalarımız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aydınlarımız gerek Çanakkale gerekse Kurtuluş Savaşı'nda mücadele ettiler. O kahramanlara çok şey borçluyuz. Ruhları şad olsun. Onları rahmetle anıyor, çok sevdiğimizi dile getirirken o fedakar insanların yolundan ayrılmayacağımızı söylemek istiyorum" diye konuştu.

Çanakkale savaşlarında yaşananların bugün farklı metotlarla karşımıza çıktığını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "Görüyoruz ki bugünlerde ülkemizi çökertmek için içeriden ve dışarıdan birçok girişimler var. Ülke olarak bunlarla çok yoğun bir mücadele verildiğini görüyoruz. Son günlerde yaşanan hadiseler de bizi son derece üzmüştür. Haklı veya haksız bir yere bir kimsenin öldürülmesi ne anlayışımıza, ne de inancımıza sığar. Özellikle çocukların öldürülmesine asla izin veremem, onların yerine ben ölürüm. Bizim medeniyet yolculuğunda böyle bir şeye yer yoktur. Sevgi ve inancımızda hizmet vardır. Çanakkale'de ecdadımız insanlık adına ortaya koyduğu birçok örnek vardır" şeklinde konuştu.

Çanakkale'nin 100. Yılı anma etkinliklerinde Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin sergilediği performanstan çok etkilendiğini bir kez daha ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Sizlerin söylediği o türküler beni duygulandırdı ve o günlere götürdü. Gizli gizli ağladığım anlar oldu. Gözyaşlarımı silerken, verilen o mücadelenin ne denli büyük olduğunu bir kez daha hatırladık. Mükemmel bir performans sergilediğiniz için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sizleri yetiştiren ailenize ve öğretmenlerinize çok teşekkür ediyorum. Yüreği güzel sevgi dolu insanlar olarak hayata devam etmenizi istiyorum. Sizleri iyi ve hayata yetişmiş olarak görmek bizi mutlu eder. En büyük kazancımız sizlerin iyi yetişmesidir" ifadelerini kullandı.

Gösteride söylediği türkülerle programa gelen herkesi duygulandıran Aybala Nur Şahin, yoğun istek üzerine bir kez daha Yemen Türküsü'nü seslendirdi. Nurçin Çam adlı öğrenci de birbirinden güzel türkülerle birlikteliğe renk kattı. Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin, Başkan Karaosmanoğlu ile çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile son buldu. Bazı öğrenciler Başkan Karaosmanoğlu ile öz çekim gerçekleştirdiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement