Kocaeli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'den Kısa Kısa

"Demokrasinin sağlıklı işlemesi için muhalefet partilerinin görüşlerine önem verilmesi şart" dedi.

25.01.2012 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan,

"Demokrasinin sağlıklı işlemesi için muhalefet partilerinin görüşlerine önem verilmesi şart" dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri, Doğan'ı ziyaret etti. Doğan, burada yaptığı konuşmada, yönetimde kendilerinin göremediği eksiklerin göz önüne gelebilmesi için muhalefetin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

"Demokrasinin sağlıklı işlemesi için muhalefet partilerinin görüşlerine önem verilmesi şart" diyen Doğan, bu nedenle belediye olarak her zaman fikir alışverişinde bulunmaya ve eleştirilere açık olduklarını kaydetti.

Doğan, DSP gibi köklü bir partinin ilçe başkanlığını bir hanımefendinin yapıyor olmasını kent ve ülke siyaseti adına sevindirici olduğunu belirterek,

"İzmit Belediyesinde şeffaf hizmet anlayışı ile hareket ediyoruz. DSP ilçe yönetimiyle bahar ayında Gölkaypark'ta kahvaltı yapacağız. İlçe yönetiminin herhangi bir toplantısına konuk olarak gidip, çalışmalar hakkında bilgi verebileceğiz" diye konuştu.

Kahraman ise Doğan'ın partisinin belediye başkanı olarak değil, İzmit'in belediye başkanı olarak davrandığını, bu nedenle kendisini takdir ettiklerini kaydetti.

- Başiskele Belediyesi resmi borcunu sıfırladı-

Başiskele Belediyesince uygulanan "Esnafa Yerinde Ödeme" kampanyası kapsamında belediyenin borçlu olduğu 4 şirkete 1 Milyon 650 bin TL ödeme yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, uygulama kapsamında başkan yardımcıları Faik Akyol, Köksal Ayabakan ve Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Koral tarafından ilgili şirketlere ödemelerin yapıldığına dair dekontların elden teslim edildiği kaydedildi.

Başiskele Belediyesinin geriye dönük resmi borçlarının son ödemelerle birlikte sıfırlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar bildirildi:

"Belediye olarak yaptığımız hizmetlerde bizlere her anlamda lojistik destek veren, hizmetlerimizin aksamadan devam etmesini sağlayan tedarikçilerimize Başkanımız Hüseyin Ayaz adına teşekkür ettik. Resmi olarak hiç kimseye borcumuz yok. 2012 yılına sıfır borçla girdik. Bizim alnımız ak, esnafımızın da başının dik olması bizleri mutlu ediyor."

-Başkan Karaosmanoğlu'ndan GKD'ye ziyaret-

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genç Kocaelililer Derneği (GKD) yönetimini ziyaret etti.

Karaosmanoğlu, GKD Başkanı Ayhan Varol ile yönetim kurulu üyelerini derneğin İzmit Marina'da bulunan sosyal tesislerinde ziyaret etti.

Karaosmanoğlu, gençlerin eğitimi ve kötü alışkanlıklardan korunmaları için üretilecek projelere katkı sunmaya hazır olduklarını belirterek, "GKD, kentimizin önemli sivil toplum kuruluşlarından birisidir. GKD'nin yeni yönetiminin de başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum. GKD, sosyal projelerde ve gençlere yönelik çalışmalarda adeta bir okul gibi, bir eğitim yuvası gibi olmalıdır. Büyükşehir olarak sizlerin her türlü görüş ve önerilerinize açığız" ifadesini kullandı.

GKD Başkanı Varol da Kocaeli'nin 12 ilçesini de içine alacak çalışmalar içinde olmak istediklerini kaydederek, kente katkı sağlamak amacıyla gençlere yönelik, eğitim ağırlıklı projeler üretmeye devam edeceklerini bildirdi.

-İzmit Belediye Başkanı Doğan Yeşilova Mahallesi'ni ziyaret etti-

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Yeşilova Mahallesi'ni ziyaret etti.

Doğan, mahalle muhtarı Selahattin Kural ile birlikte mahalleyi gezerek bitme aşamasına gelen kültür merkezinde incelemelerde bulundu.

Doğan, arsası İzmit Belediyesince tahsis edilen kültür merkezinin birkaç ay içinde biteceğini ve yaz aylarında düğünlerin burada yapılacağı müjdesini verdi.

Doğan, Yeşilova'nın her geçen gün gelişen bir mahalle olduğunu belirterek,

"Bölgede yoğun bir yapılaşma var. Yapılaşmanın hepsi de kuralına uygun yapılıyor. Son derece modern yapıların yapıldığı mahallede altyapı sorunu halledildi sayılır. Yıl içinde yoğun bir üst yapı çalışması başlatılacak. Mahallede yeni parklar, mesire yerleri yapmayı planlıyoruz" dedi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement