Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Festivali - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Festivali

"Kültür Sanat ve Eğlence Festivali" kapsamında hemşehri derneklerinin kendi kültürlerini tanıtacağı "Yöresel Kültürler Fuarı" gerçekleştirilecek.

24.05.2011 16:30

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 27 Mayıs'ta açılışı yapılacak "Kültür Sanat ve Eğlence Festivali" kapsamında hemşehri derneklerinin kendi kültürlerini tanıtacağı "Yöresel Kültürler Fuarı" gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Sekapark'taki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 27 Mayıs Cuma günü "Kültür Sanat ve Eğlence Festivali"nin açılışının yapılacağını söyledi.

Merkez Bankası'ndan fuar alanına kadar sürecek kortej yürüyüşüyle festivalin başlatılacağını dile getiren Yazıcı, festival kapsamında ilk etkinliğin 27 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacak "Yöresel Kültürler Fuarı"nın olacağını ifade etti.

Fuarın renkli görüntülere sahne olacağını kaydeden Yazıcı, bu yıl 6. 'sını düzenledikleri "Yöresel Kültürler Fuarı"na 53 hemşehri derneğinin katılacağını belirterek, "Bu yıl 6 gruba ayırdık derneklerimizi. Her gün ayrı bir grup kendi yöresel kültürlerini ifade eden tiyatro gösterisini folklor gösterisini ve diğer bir takım etkinlikleri gerçekleştirecek" diye konuştu.

Geleneksel hale gelen fuarda derneklerin kendi yörelerine ait yemekleri ve hediyelik eşyaları stantlarında tanıtacağına işaret eden Yazıcı, ayrıca derneklerin kendi yörelerine ait sunumlar yapabileceğini dile getirdi.

Her yıl düzenledikleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (KO-MEK) genel sergisini de bu yıl fuar alanında yapmayı düşündüklerini söyleyen Ersin Yazıcı, "26-28 Mayıs tarihleri arasında bütün kursiyerlerimizin bütün kurs merkezlerinin katılımı ile inşallah fuar alanında KO-MEK genel sergisini de yapacağız" dedi.

Ayrıca Kocaeli'deki sivil toplum kuruluşlarının çalışma merkezi şeklinde planlanan merkezin açılışının da 27 Mayıs Cuma günü gerçekleştirileceğini bildiren Yazıcı, "Burada şöyle bir şey amaçladık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak derneklerimizin bir arada bulunması birbirleri ile daha kolay irtibat kurması, ayrıca yapacakları etkinliklerde veya dernek toplantılarında, genel kurullarında yardımcı olunması için hepsinin ortak kullanacağı bir mekan yapmaya çalıştık. Güzel olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu binayı da bu kapsamda açacağız" şeklinde konuştu.

Ersin Yazıcı, 27 Mayıs-1 Haziran tarihlerin arasında birincisini düzenleyecekleri "Toplu Taşıma Araçları Fuarı"na da KarsAN, OTOKAR, ISUZU, TEMSA gibi büyük firmaların katılacağını dile getirdi.

24-26 Haziran tarihleri arasında ise Kocaeli'nin kültür-turizm değerlerinin ve Kocaeli'ye has el sanatlarının tanıtılacağın bir organizasyon yapılacağını belirten Yazıcı, "Bu yılki organizasyonun teması 'Hereke Halısı'. Kentimize ait bu değeri öne çıkartarak yine bununla birlikte Kandıra bezi, Kandıra taşı, Karamürsel sepeti, İzmit pişmaniyesi gibi şehrimize ait unsurları öne çıkartmaya çalışacağız" dedi.

22-24 Temmuz tarihleri arasında 3. Uluslararası Pişmaniye Festivali organize edeceklerine dikkati çeken Yazıcı, geleneksel hale gelen Ramazan etkinliklerinin de bu yıl fuar alanında devam edeceğini bildirdi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement