Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Gültepe Semt Merkezi'ndeki kursiyerleri ve semt sakini kadınları "Meme ve rahim ağzı kanserinde erken tanı" konusunda bilgilendirdi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Erken Tanı ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde gerçekleştirilen sunumda, kadınlara erken teşhisin önemi anlatıldı.
KETEM Doktoru Demet Şimşek, yaptığı sunumda, her kadının bedenini tanıması ve düzenli olarak ayda bir kez meme kendi kendine meme kontrolü yapması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
"Meme dokusunda farklı bir doku hisseden kadın hemen doktora başvurduğunda erken tanı ve teşhis konmasını sağlar. Bu da tedaviyi daha başarılı kılar. Rahim ağzı kanserini engellemek veya teşhisin erken konması için de cinsel ilişkisi başlayan her kadının düzenli olarak kontrollerini yaptırması gerekir. Her iki kanserde de erken teşhisin tedavide büyük rolü var. Erken teşhis çoğu zaman hayat kurtarabilir."
- İZMİR
Son Dakika › Yerel › Konaklı Kadınlar Meme ve Rahim Kanseri Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?