Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), "Tarla Kuşuydu Juliet" adlı oyunu sahneleyecek.
Ephraim Kishon'un yazdığı, Ferdi Dalkılıç'ın yönettiği oyunun dekor tasarımı Gözde Yavuz, ışığı Şükrü Kırımoğlu, kostümü ise Ceren Karahan'a ait.
Romeo ve Juliet, Shakespeare'in yazdığı dünyanın en trajik aşk hikayelerinden biri... Birbirini delice seven Romeo ve Juliet, ailelerinin birbirine olan düşmanlığı yüzünden kavuşamaz. Buna dayanamayan Juliet, zehir içerek intihar eder. Bunu gören Romeo ise şişedeki kalan zehri içer ve iki aşık birlikte ölürler...
Peki eğer Romeo o zehri tam içeceği sırada Juliet gözlerini açarsa? Romeo ile Juliet kavuşup evlenirlerse, bir de kızları olursa? Ya Juliet'in o çok sevgili dadısı Romeo'ya aşık olur, papaz da iyice bunarsa… Bakalım bu trajik aşk "Tarla Kuşuydu Juliet" oyununda nasıl bir komediye dönüşür?
Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 21 Şubat Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde KDT sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.
Ayrıca, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca düzenlenen etkinlik kapsamında, 20 Şubat Cuma günü saat 11.00'de Taşkent ve Hadim ilçelerinde "Doğruluktan Ayrılma" adlı oyun sahnelenecek.
"Olmak İçin Yanmak Gerek" sergisi
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kursiyerlerince hazırlanan, "Konya'da Kış Manzarası" adlı fotoğraf sergisi ile "Olmak İçin Yanmak Gerek" adlı seramik sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
Kültür Park Sergi ve Satış Merkezi'nde 30 fotoğraf, 100 de seramik örneğinin bulunduğu sergi, 22 Şubat tarihine kadar açık kalacak.
Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılından bu yana ücretsiz olarak icra edilen, dünyadan ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden binlerce kişinin katıldığı sema programları düzenlenmeye devam ediyor. Sema gösterileri, cumartesi günleri saat 19.00'da Mevlana Kültür Merkezinde ücretsiz sunuluyor.
Son Dakika › Yerel › Konya'da Kültür Sanat - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?