Konya'da Ulusal Sanat ve Tasarım Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Konya'da Ulusal Sanat ve Tasarım Sempozyumu

Konya\'da Ulusal Sanat ve Tasarım Sempozyumu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Ulusal Sanat ve Tasarım Sempozyumu ve Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

09.10.2013 14:33

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal Sanat ve Tasarım Sempozyumu ve Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin açılışına Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, SÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Boran, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, öğretim üyeleri, öğrenciler ve kursiyerler katıldı.

"PAZARDA VAR OLMANIN EN ÖNEMLİ OLGUSU TASARIMDIR"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Boran, "Günümüzde tasarımın yer almadığı hiçbir şeyden söz edemeyiz. Tasarım da estetik ve bilime ihtiyaç duyar. Bu kompozisyonun bir araya gelmesinin en hayati konumu da ekonomidir. Tasarım, ekonominin vazgeçilmezi konumundadır. Ürünün pazarda var olmasını sağlayan en önemli olgudur. Tasarımın bu kadar önemli olduğu günümüzde bu sempozyum ile akademisyenlerimizi, sanatçılarımızı ve sanayicilerimizi bir araya getirdik" dedi.

Katılımcılar adına konuşan Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı ve Moda Tasarımcısı Prof. Dr. Semiha Aydın, "Tasarımla sanat birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Hem teknolojinin hem de sanatın bir arada yer aldığı tasarım, teknolojinin de hızlı bir şekilde ilerlemesiyle her geçen gün yeni olgularla karşımıza çıkmaktadır. Bunun için gelişen teknolojiyi iyi takip ederek her geçen gün bilgi dağarcığımıza yeni eklenen bilgiler ışığında tasarım eğitimini vermeliyiz" şeklinde konuştu.

"SANAT VE TASARIM KONUSUNDA İNOVATİF BİR YAPIYA SAHİP OLMALIYIZ"

Etkinliğin sanat ve tasarım alanında nitelikli bireyler yetişmesinde önemli bir yerinin olduğuna vurgu yapan SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, "İnsanlığın gelişen ihtiyaçları ve gelişen teknolojiler doğrultusunda tasarım kavramı hayatımızda farklı bir boyut kazanmıştır. Özellikle çağdaş tasarımın ülkelerin ve milletlerin kültürü ile aynı doğrultuda geliştiğini artık kolaylıkla söyleyebiliriz. Bu doğrultuda üniversiteler, sanat ve tasarım eğitimi konusunda değişen şartlar içinde inovatif bir yapıya sahip olmalı ve kültürel değerleri, sanat mirasını çağdaş dünyaya aktarabilecek yeni sanatçılar ve tasarımcılar yetiştirmelidir. Bu alana katkı yapacağına inandığım bu sempozyumun da bütün katılımcılar adına faydalı geçmesini, sanat ve tasarım dünyasında katkı sağlayan ve yeni ufuklar açan bir etkinlik olmasını temenni ederim" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim de, sempozyumun ve serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek programın verimli geçmesini diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Sergi Salonu'nda sergilenen el sanatlarının farklı anlayışlarında gerçekleştirilen 150 eserin ve Sanatçı Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu'nun kişisel sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Program kapsamında Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu'nun söyleşisi ilgi gördü. 3 gün süresince moda tasarımı, el sanatları, ayakkabı tasarımı ve üretimi, çini ve seramik alanında yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verileceği belirtildi - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'da Ulusal Sanat ve Tasarım Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement