Konya'dan Moritanya'ya Kardeşlik Köprüsü - Son Dakika
Yerel

Konya'dan Moritanya'ya Kardeşlik Köprüsü

Selçuklu İlçe Belediyesi ile Afrika ülkesi Moritanya'nın Arafat Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

19.11.2014 18:30

Selçuklu Belediyesi ile Afrika ülkesi Moritanya'nın Arafat Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Selçuklu Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Arafat Belediye Başkanı El Hassane Ould Mohamed arasında imzalanan protokol imza törenine Moritanya Eski Büyükelçisi Musa Kulaklıkaya da katıldı.

Konuk heyetin ziyaretinin ardından Selçuklu Belediyesi'ndeki imza töreninde konuşan Altay, Konya ve Selçuklu hakkında bilgi verdi. Yeni bir başlangıcın ilk imzasını attıklarını belirten Atay, şöyle konuştu:

"Coğrafya olarak bize uzak ama gönül olarak yakın olduğumuz bir şehirle ilişki kurmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu ziyaretin hem kardeşliğimizin başlamasına hem de heyetin Konya'yı ve Türkiye'yi tanımasına vesile olmasını temenni ediyorum. Türkiye'de oluşan belediyecilik tecrübesini aktarmak ve personel eğitimi konusunda gayret göstermek istiyoruz."

Altay, kardeş şehir protokolü ile karşılıklı işbirliğini geliştirmeyi, belediyeler arasındaki bağı güçlendirmeyi, karşılıklı deneyim alışverişinde bulunmayı, iki şehir arasındaki ilişkileri güçlendirerek dostluk bağlarının ve işbirliğinin geliştirilmesini amaçlandığını vurguladı.

İki belediye arasında İmzalanan kardeş şehir protokolünün ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuk Arafat Belediye Başkanı  El Hassane Ould Mohamed'e İnce Minareli Medrese figürü, Mohamed de eski Büyükelçi Kulaklıkaya ve Selçuklu Belediye Başkanı Altay'a Türk ve Moritanya bayraklarının birlikte yer aldığı tablo hediye etti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'dan Moritanya'ya Kardeşlik Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement