
Konya Müftülüğü’nden gelen irşat heyeti, Erzincan ve ilçelerinde bir süre görev yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca her yıl düzenlenen irşat hizmetleri kapsamında Konya merkez vaizi Mehmet Halife Doğan Başkanlığında Konya Merkez vaizlerinden Zeynep Önen, Ayşe Nursena Güney ve Konya Karatay Ulu Irmak Kur'an Kursu öğreticisi Yavuz Selim Ceylandan oluşan ekip Erzincan İl Müftülüğünün tertiplediği 9 günlük program dahilinde Erzincan ilçelerinde irşat görevinde bulunarak ilçe müftülüklerini ziyaret ettiler.
Çayırlı müftülüğünü ziyaret eden Mehmet Halife Doğan ve irşat ekibi Müftü vekili Hasan Diç'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Daha sonra Mehmet Halife Doğan Çayırlı merkez Camisi'nde öyle namazı öncesi düzenlediği sohbete vatandaşlara israf konusunda açıklamalarda bulunarak ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan ilçede tarım arazilerinin değerlendirilmesi, hayvancılığa gerekli önemin verilmesi ve zamanın israf edilmeyerek çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini soyledi. 20 nisan 2008 tarihinde Erzincan merkezle başladıkları irşat hizmetlerinin Tercan, Çayırlı, Otlukbeli, Üzümlü, Refahiye, Kemah, İliç, Kemaliye ilçelerinde sürdürüldüğünü vurgulayan M.Halife Doğan, söz konusu programın 30 Nisan çarşamba günü il merkezinde bir televizyonda düzenlenen canlı yayında Kardeşlik Duygusu Sohbeti ile Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sona ereceğini ilave etti.
Çayırlı Müftü vekili Hasan Dinç' de konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığının halkın dini konularda farklı sima ve seslerle dini anlatımın daha dikkat çekici bir halde anlatılmasına vesile olduğunun asöyledi.
(BA-İRT-Y) 28.04.2008 11:00 TSİ
Son Dakika › Yerel › Konya İrşat Ekibinden Çayırlı Müftülüğünü Ziyaret - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?