Köpeklere Arama Kurtarma Eğitimi Verilecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Köpeklere Arama Kurtarma Eğitimi Verilecek

23.05.2013 14:34  Güncelleme: 14:59

Antalya'da olası bir afet durumunda insanların kurtarılması için 12 kişiye ve bazı köpeklere arama kurtarma eğitimi verilecek.

Antalya'da olası bir afet durumunda insanların kurtarılması için 12 kişiye ve bazı köpeklere arama kurtarma eğitimi verilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İtfaiye Daire Başkanlığı Afet Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Antalya Gönüllüleri Derneği, Almanya'daki Hayvanları Koruma Derneği Care-4 Life işbirliğiyle afet durumlarında insanların kurtarılması için arama kurtarma köpeklerinin eğitimi ve köpekleri eğitecek kişilerin yetiştirilmesini amaçlayan proje başlatıldı. Proje kapsamında Alman SAR-Germany ve Care-4 Life derneklerinden 5 eğitmen, 3 arama kurtarma köpeği ile eğitim vermek için Antalya'ya geldi.

İtfaiye Daire Başkanlığı Afet Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Başkanlığı İl Müdürlüğü, Arama Kurtarma Derneği, Acil ve Afet Derneğinden 12 kişilik eğitmen adayı belirlendi.

Alman eğitmenler, 21-28 Mayıs tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvanları Geçici Barınma Evi'ndeki sokak köpekleri arasından seçim yaparak, köpeklere ve eğitmen adaylarına arama kurtarma eğitimi verecek.

Eğitim verilen köpekler, 25-26 Mayıs tarihlerinde Konyaaltı Beach Park'ta gösteri yapacak. - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köpeklere Arama Kurtarma Eğitimi Verilecek - Son Dakika


Advertisement