Kosgeb Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri - Son Dakika
Yerel

Kosgeb Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından başlatılan KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan kursiyerler, törenle belgelerini aldı.

03.10.2012 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından başlatılan KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan kursiyerler, törenle belgelerini aldı.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kursa katılan 85 kursiyere belge verildiği belirtildi.

Törene katılan Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesinin nitelikli eleman bulma zorluğu olduğunu belirtti. Bu tür eğitimlerin önemli olduğunu vurgulayan Çiftçi, Sivas'ta iş geliştirme merkezinin açılmasının planlandığını ifade etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SESOB Başkanı Beşir Köksal ise girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramıyla tanıştırarak başarılı işletmeler kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar neticesinde kursiyerlere girişimcilik eğitimi verildiğini bildirdi.

KOSGEB Müdürlüğü'nün esnaf ve sanatkarlara destekleri bulunduğunu belirten Köksal, açıklamasında şunları kaydetti:

"KOSGEB İl Müdürlüğü'nce başlatılan ve teşkilatımız tarafından yürütülen bu eğitimler ve beraberindeki destekler, son derece önemlidir. Bu eğitimler gerek il ekonomisine gerekse ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak girişimcilerimize destek olmak ve işletme kurmalarına öncülük etmek amacıyla başlatmış olduğumuz kurslarımızın bir bölümü sona erdi. Umarım kursiyerlerimiz aldıkları eğitim ve belgeler sayesinde hazırladıkları projelerle iş yeri açarak devletin tanımış olduğu desteklerden faydalanabileceklerdir."

KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay ise 2012 yılında bin kişiye girişimcilik eğitimi vermeyi hedeflediklerini ve bu hedefe ulaştıklarını belirtti.

Girişimcilik eğitimini bitirerek sertifika almış ve kendi işini kuranlara 30 bin lira hibe ve 70 bin lira üst limitli sıfır faizli kredi verildiğini anlatan Çay, KOSGEB Müdürlüğü olarak 2011 yılında 300, 2012 yılında ise 960 kişinin eğitime katıldığını bildirdi.

Konuşmaların ardından eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Muhabir: Serhat Zafer

Yayıncı: Önder Felek - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kosgeb Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement