Köyceğiz 1. Uluslararası Sokak Şenliği Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Köyceğiz 1. Uluslararası Sokak Şenliği Başladı

02.06.2012 19:00

Köyceğiz'de bu yıl ilki gerçekleştirilen "1.Uluslararası Sokak Şenliği" başladı.

Köyceğiz'de bu yıl ilki gerçekleştirilen "1. Uluslararası Sokak Şenliği" başladı.

Köyceğiz Belediyesi ve Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından sahilde düzenlenen şenlikte renkli görüntüler yaşandı. Bando ve halk oyunları gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, yağlı güreş yarışması ilgiyle izlendi.

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, yaptığı konuşmada, şenlik kapsamında meydanda kurdukları stantların her birisinin bir ülkeyi temsil ettiğini söyledi. Karanfiloğlu, "Ülkemizde birlikte yaşadığımız insanlarla hem kendi kültürümüzü paylaşacağız hem de onların kültürlerini tanıyacağız. Bu tür kültürel etkinlikleri geliştirerek sürdüreceğiz" dedi.

Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici ise, bu tür etkinliklerin bölgede yaşayan yabancı uyruklularla kamu kurumları ve vatandaşların sağlıklı iletişiminin temellerinin atıldığına dikkat çekti.

Şenliğe Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş ve turistler katıldı.

Türkiye, Fransa, Almanya, İsviçre, Avustralya ve İngiltere stantlarının yer aldığı "1. Köyceğiz Uluslararası Sokak Şenliği", 4 Haziran'da sona erecek.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köyceğiz 1. Uluslararası Sokak Şenliği Başladı - Son Dakika


Advertisement