Köyler Fıstık Çamından Para Kazanacak - Son Dakika
Yerel

Köyler Fıstık Çamından Para Kazanacak

Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki köylüler, fıstık çamından para kazanacak.

25.01.2012 12:40

Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki köylüler, fıstık çamından para kazanacak.

Lapseki Ziraat Odası Başkanı ve Beybaş köyü muhtarı Sadık Özdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerindeki 70 dönüm arazide fıstık çamı bulunduğunu, bu miktarın daha da artması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Fıstık çamı ağaçlarında bu yıl pek ürün olmamasına rağmen 5 bin lira gelir elde ettiklerini belirten Özdem, "Allah bereket versin. Verimsiz, kırsal araziler için fıstık çamı bulunmaz bir fırsat. Hem araziler değerlendirilecek hem de para kazanılacak. Tüm muhtar arkadaşlarımı bundan faydalanmaya çağırıyorum" dedi.

Lapseki Muhtarlar Derneği Başkanı Seyfettin Turan ise muhtarlarla yaptıkları toplantılarda fıstık çamı dikimi konusunda bilgi aktardıklarını bildirdi.

Köylerinde 7 dönümlük bir arazide fıstık çamı yetiştiriciliği yapıldığını kaydeden Turan, masraf etmeden bin 500 lira gelir sağladıklarını, fıstık çamlarının köyler için yeni gelir kaynağı olacağını söyledi.

Kocaveli köyü muhtarı İsmail Sevim de geçen yıl köy arazisinde bulunan 700 fıstık çamı ağacının iyi verim verdiğini ve 15-16 ton civarı ürün alıp, kasalarına 12 bin lira gelir sağladıklarını kaydetti.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köyler Fıstık Çamından Para Kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement