Kozan'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kozan'da Kurtuluş Coşkusu

Kozan\'da Kurtuluş Coşkusu

Adana’nın Kozan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü düzenlenen törenler ile kutlandı.

02.06.2014 09:54

Adana'nın Kozan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü düzenlenen törenler ile kutlandı.

Sabah 7 pare top atışı ile başlayan törenler Tarihi Hoşkadem Camii önünde devam etti. Törenler Milis kuvvetlerinin Hoşkadem Camiine hareket etmesi, bayram kutlama komitesinin Kuvai Milliyecileri karşılaması, cami önündeki düşman bayrağının indirilip Türk bayrağının bayrağının çekilmesi, milis kuvvetlerinin hürriyet kızını kurtarması, Atatürk anıtına belediye başkanlığı ve milis kuvvetlerinin çelenklerinin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Belediye Başkanı Musa Öztürk'ün günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması ile devam etti.

Törende öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi. Kurtuluş töreni protokol ve törene katılan vatandaşlar ile cami önünden Mustafa Kemal Sokak istikametinden Şehitliğe yürüyüş, şehitlere Kuran-ı Kerim okunması ve ikramlar ile son buldu.

2 Haziran kurtuluş bayramı törenlerine Kozan protokolünün yanı sıra AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, daha önce duyurulan bazı etkinliklerin Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasından dolayı iptal edildiği bildirildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozan'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement