Kurt Ali Kılçık, Demokratikleşme Paketini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Kurt Ali Kılçık, Demokratikleşme Paketini Değerlendirdi

Kurt Ali Kılçık, Demokratikleşme Paketini Değerlendirdi

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketini değerlendirdi.

09.10.2013 11:39

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketini değerlendirdi.

Özel bir otelin toplantı salonunda bir araya gelen MÜSİAD Gaziantep Şubesi Üyelerine PDA Danışmanlık Genel Koordinatörü Abdulkadir Özbek, topluluk önünden etkin konuşma ve hitabet eğitimi verdi.

Toplantıya; Genç MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cihan Çelenk, MÜSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Kurt Ali Kılçık, PDA Danışmanlık Genel Koordinatörü Abdulkadir Özbek ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, demokratikleşme paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Kılçık, MÜSİAD olarak her platformda demokratikleşmeye önem verdiklerinin altını çizerek, "Her zaman ve her zeminde daha özgürlükçü bir demokrasiye ihtiyacımız olduğunu belirttik. Ekonomideki hedeflerimize ulaşırken de demokratikleşme sürecinde atılacak her türlü adımın faydalarını göreceğimize inandığımızı söyledik. Ne kadar demokrasi o kadar zenginlik diye düşünüyoruz" dedi.

Hükümetin bu paket ile yıllardır süre gelen sorunların üzerine cesaretle gidebildiğini gördüklerini söyleyen Kurt Ali Kılçık, "Toplumumuzun ilerleyen dönemlerde demokrasiye olan bağlılığının daha da artacağını düşünerek, pakette yer alan eğitim dili, klavye, seçim sistemi, kılık kıyafet, köy isimleri ve benzeri konularla ilgili de zamanla toplumsal mutabakatın ve taleplerin bu alanlardaki özgürlükleri kapsayıcı hale geleceğini söyleyebiliriz. Bu aşamada bize düşen Türkiye'yi prangalarından kurtaracak, sadece ekonomik kaklıma bakımından değil, bütüncül bir gelişmenin yolunu açacak demokratik değişimin arkasında durmaktır" ifadelerini kullandı.

Kılçık, konuşmasının son bölümünde ise MÜSİAD olarak vatandaşların refahı, huzuru adına özgürlüklerin güçlendirildiği, ideolojilerin, ön yargıların, iletişimsizlik ve düşmanlıkların geri plana atıldığı, hangi dinden, dilden, renkten, görüşten olursa olsun her bireyin temel hak ve özgürlüklerinin öne alındığı kararların daima yanında olduklarını söyledi.

Program, PDA Danışmanlık Genel Koordinatörü Abdulkadir Özbek'in 'Topluluk Önünde Etkin ve Etkili Konuşma' konulu eğitim programının ardından sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurt Ali Kılçık, Demokratikleşme Paketini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement