Kütahya Belediyesi Umer Birimi'nden, önleme ve bilinçlendirme çalışmaları - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kütahya Belediyesi Umer Birimi'nden, önleme ve bilinçlendirme çalışmaları

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Kütahya Belediyesi Umer Birimi\'nden, önleme ve bilinçlendirme çalışmaları
 Güncelleme: 

Kütahya Belediyesi Umer Birimi, önleme ve bilinçlendirme çalışmalarına başladı.

Kütahya Belediyesi Umer Birimi, önleme ve bilinçlendirme çalışmalarına başladı.

Kütahya Belediyesi Umer Birimi personeli tarafından ortaokullarda başlatılan "Madde bağımlılığı" eğitiminin bu yıl ilk eğitimi Çamlıca Ortaokulu'nda gerçekleştirildi.

Madde bağımlığının 12'li yaşlara kadar indiği günümüzde, ortaokul düzeyindeki çocuklara oyun eşliğinde madde bağımlılığı eğitimi verildi. Eğitimde, en başta tütün ve tütün mamulleri gibi alışkanlıkların nasıl kazanıldığı ve devamında zararlı madde alışkanlıkları, fiziksel ve psikolojik zararları, akran zorbalığı ve baskısı, madde teklif eden akran ile baş etme yolları ve hayır demenin önemi konu başlıkları ile bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Eğitim, çocukların yoğun katılımı ve soru cevap şeklinde son buldu.

Umer Birimi tarafından mart, nisan ve mayıs aylarında her ay farklı okulda eğitim vererek gençlerin zararlı maddelere karşı bilgilendirme çalışmaları devam edecek. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Advertisement