Kütahya'da 'Demokrasi Şehitlerini Anma' Gecesi - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 'Demokrasi Şehitlerini Anma' Gecesi

Kütahya\'da \'Demokrasi Şehitlerini Anma\' Gecesi

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Darbe Üstüne Darbe ve Şehitleri Anma Gecesi Özel Programı’ gerçekleştirildi.

17.12.2016 11:26

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen 'Darbe Üstüne Darbe ve Şehitleri Anma Gecesi Özel Programı' gerçekleştirildi.

Dumlupınar Spor Salonu'ndaki programa Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, stand - up sanatçısı Bekir Develi, 15 Temmuz gazileri Orçun Şekercioğlu, Safiye Bayat, Kütahyalı emekli albay Mustafa Hacımustafaoğulları, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Darbe Üstüne Darbe ve Şehitleri Anma Gecesi Özel Programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ve 15 Temmuz'un sembolü haline gelen selaların okunmasıyla başladı.

Selaların ardından sahneye 'Vatan Bizimdir' ve 'Bu Halk Direndi' isimli eserlerin bestecisi Saleh Sabr ile Emre Ermiş çıktı. Darbe girişimine tepki gösteren eserleri seslendiren Saleh Sabr ile Emre Ermiş katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Etkinlik kapsamında Bekir Develi ve Erem Şentürk de gecede Kütahyalılarla buluştu. Develi ve Şentürk konuklara darbe girişimi, öncesi ve sonrasında yaşananları anlattı.

15 Temmuz gazileri Orçun Şekercioğlu, Safiye Bayat ve Kütahyalı emekli albay Mustafa Hacımustafaoğulları sahneye çıkarken ayakta alkışlandı. Dakikalarca alkışlanan gaziler Kütahya'da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını paylaştılar.

1960,1980 darbelerinden bugüne yaşanan süreci anlatan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Kütahya milletvekili Adnan Menderes'e demokrasinin beşiği Kütahya sahip çıkamadı. 1980 darbesini bize öyle gösterdiler ki teşekkür ettirdiler kendilerine. Sonra gördük ki hiç öyle değilmiş. 28 Şubat sürecinde de çok fazla çok fazla ses çıkaramadık. Ancak 15 Temmuz'da böyle olmadı. O gün güvenmediğimiz gençlerimiz bizi mahcup etti. Biz evimizde düşünürken gençlerimiz tankın, topun, silahın karşısında durdu. Bütün halk 15 Temmuz'da milli iradenin yanında yer aldı. 27 gün boyunca bizlerle meydanları doldurdunuz. Kütahyalılar adına tüm gazilerimize teşekkür ediyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

'Darbe Üstüne Darbe ve Şehitleri Anma Gecesi Özel Programı'na katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, "15 Temmuz ihanetini unutturmayacak, 15 Temmuz'da verilen mücadeleyi, o ruhu yaşatacak olan her program kıymetli. Bizler de bu program vesilesiyle şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Program Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun plaket takdimiyle sona erdi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Demokrasi Şehitlerini Anma' Gecesi - Son Dakika


Advertisement