Lapseki'de Geleneksel İlçe Hayırı Yapıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Lapseki'de Geleneksel İlçe Hayırı Yapıldı

12.06.2015 10:33

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde "30. Kiraz Festivali" etkinlikleri kapsamında geleneksel hayır töreni yapıldı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde "30. Kiraz Festivali" etkinlikleri kapsamında geleneksel hayır töreni yapıldı.

Kordon boyundaki belediye sosyal tesisleri yanındaki alanda gerçekleştirilen hayıra yoğun katılım sağlandı. Merkez Cami imam ve müezzinleri ile şehir dışından gelen imamlar Kuran ve ilahi okuyup dua etti.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayırda 10 bin kişilik bulgur pilavı, 14 bin şişe ayran dağıttıklarını söyledi.

Geleneksel hayırın çok uzun yıllardır devam ettiğini belirten Yılmaz, "Kiraz festivali bünyesinde yaptığımız ilçe hayırında yardımda bulunan maddi manevi emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Bu yıl ilçe hayırımızı sahile yeni düzenlediğimiz alanda yaptık alan ve oturma yeri çok olduğundan vatandaşlarımız çok rahat ettiler. Hayırımızı Allah kabul etsin" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lapseki'de Geleneksel İlçe Hayırı Yapıldı - Son Dakika


Advertisement