Lise Caddesi Artık Engelsiz - Son Dakika
Yerel

Lise Caddesi Artık Engelsiz

Lise Caddesi Artık Engelsiz

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesinde yapımı süren kaldırımlar engelli vatandaşlar düşünülerek dizayn edildi. Yeni kaldırımlarla artık engel yok.

06.11.2013 16:17

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, BDP Yenişehir İlçe Eş Başkanları, Yenişehir Lise Caddesinde yürütülen kaldırım ve yol genişletme çalışmalarını inceledi. Kurbanoğlu, yapımı devam eden kaldırımların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

50 BİN METREKARE BAZALT TAŞI

Kurbanoğlu, "Yenişehir merkez bölgede kaldırımlar için yaklaşık 50 bin metrekare bazalt taşı çalışmamız olmuştu. Lise caddesinde bulunan ara sokaklarımızdaki kaldırımları da bazalt taşlarıyla döşeyerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kooperatifler ve Yenişehir mahallelerinde bu çalışmayı yaparken, Diyarbakır tarihini bir kez daha Diyarbakır halkıyla buluşturmaya çalıştık. Denetlediğimiz kadarıyla yapılan bu çalışmalar neticesinde esnaflarımızın ve engelli kurumlarımızın ciddi bir memnuniyeti olduğunu gördük Özelikle yapmakta olduğumuz kaldırımların, dezavantajlı gruplar içerisinde bulunan yaşlılarımıza, çocuklarımıza ve kadınlarımıza özel önem vererek yol ve kaldırım çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Fiziksel engelliler için yoğun olarak rampaların yapılması ve görme engeli yurttaşlarımızın da rahat ve güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak amacı ile taban takip taşlarıyla döşeniyor olması, kendilerini daha özgür kılmalarını sağlıyor" dedi.

ENGELİ YURTTAŞLARIMIZ DÜŞÜNÜLEREK YAPILMASI SEVİNDİRİCİDİR

BDP Yenişehir İlçe Eş Başkanı Hüseyin Oğuzsoy ise yapılan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Diyarbakır'a yüzyıldır yapılmayan hizmetler, BDP'li belediyelerimiz 15 yıl gibi kısa sürede hizmetleri yapıp halkımıza sunmuştur. Özelikle engeli yurttaşlarımız düşünülerek yapılması sevindiricidir" dedi.

Yenişehir Belediyesinin yapmakta olduğu kaldırımlar için Yenişehir mahallesi sakinleri adına konuşan Yenişehir mahalle muhtarı Mehmet Demir, çalışmalardan dolayı belediyeye teşekkür ederek, "Başta belediye başkanımıza ve emeği bulunan herkese mahallem adına teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın çok güzel sistemli olduğunu görüyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Lise Caddesi Artık Engelsiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement