Mamak'ta Ftar Sofralarına Kayserililer Konuk Oldu - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta Ftar Sofralarına Kayserililer Konuk Oldu

Mamak\'ta Ftar Sofralarına Kayserililer Konuk Oldu

Her yıl Mamak'taki hemşehri dernekleriyle iftar sofralarında buluşan Mamak Belediyesi, bu kez Kayserili hemşehrileri bir araya getirdi.

11.08.2012 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl Mamak'taki hemşehri dernekleriyle iftar sofralarında buluşan Mamak Belediyesi, bu kez Kayserili hemşehrileri bir araya getirdi.

Erciyes Kayserililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mamak'ta 1500 kişilik iftar sofrasında buluştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Sadık Yakut ta düzenlenen gecede hemşehrileriyle birlikte iftar etti. Ardından düzenlenen Ramazan eğlenceleriyle Kayseri'nin bütün değerleri ve kıymetlerini yansıtmak isteyen Kayserililer gönüllerince eğlendi.

Mamak Belediyesi'nin Mamak pazaryerindeki ramazan etkinlik alanında düzenlenen geceye TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Mamak Belediye Başkanvekili Faruk Gültekin, Ankara Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, Gümrükler Genel Müdürü Yusuf Güney, Erciyes Kayserililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Esenbaş, birim müdürleri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Derneğin düzenlediği 1500 kişilik toplu iftarın ardından düzenlenen gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kayserili mahalli sanatçı Kul Mustafa sahne alarak, Kayserilileri coşturdu. Gece tasavvuf konseriyle son buldu. Gecenin sonunda dernek başkanı Mustafa Esenbaş, Mamak Belediye Başkanvekili Faruk Gültekin'e çiçek takdim etti.

"Ramazan kültürümüzün en önemli hasletidir" diyerek Ramazan ayının önemine vurgu yapan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yakut, "Dayanışma yaşamımıza destek olan davranıştır. Destekle kendinizi daha da güçlü hissedersiniz. Ortak değerlerde buluşup birleştikçe aranızdaki güven artar hemşehri kültürü de gelişir. Ramazan kültürümüzün en önemli hasletidir. Çocukluğumuzda yaşanan ramazanlar en unutulmazlardır. Sahanda burcu burcu kokan tereyağı, yanık nane kokularını hatırladıkça kendimizi buluruz. Acımızı sevincimizi öfkemizi yaşar, onlarla coşarız. Birlik ve beraberlik duygularının en yoğun yaşandığı bu ayda askerimiz, polisimi, insanımız şehit edilmekte. Terör örgütü maşalığında çocuklarımızın yarınları çalınmakta. Kimse birlik ve beraberliğimize gölge düşüremez. Kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Dernek Başkanı Esenbaş Yakut'a bir çiçek ve kitap takdim etti.

Mamak Belediye Başkanvekili Faruk Gültekin de, "Her akşam düzenlenen hemşehri dernek geceleri kaynaşmanın yanı sıra kültürlerin tanıtılmasına öncülük ediyor. Bu yıl STK'larımız, derneklerimiz bizi yine yalnız bırakmadı. Her akşam etkinlik alanımızda birbirinden güzel programlarla bizleri kaynaştırırken, farklı kültürlerin buluşmasına da öncülük etti. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini biz bu gecelerde görmekteyiz. Yaklaşan Ramazan Bayramı'nda da bu birlik ve beraberliği görmek istiyoruz. Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta Ftar Sofralarına Kayserililer Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement