Manavgat Belediyesi İlk Meclisi Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Manavgat Belediyesi İlk Meclisi Toplantısını Yaptı

Manavgat Belediyesi İlk Meclisi Toplantısını Yaptı

Manavgat Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni meclis üyeleriyle ilk kez toplandı.

08.04.2014 18:19

Manavgat Belediye Meclisi, Şükrü Sözen başkanlığındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Manavgat Belediyesi yeni meclisinde, 15 CHP, 10 AK Parti ve 6 MHP'li üye hazır bulundu. Mecliste 3'ü CHP, 2'si MHP ve biri AK Parti'den olmak üzere 6 kadın üye yer aldı. MHP'li üye Hadiye İnci ise Manavgat Belediye Meclisinin ilk başörtülü üyesi oldu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yeni meclis üyelerini kutlayarak, yeni dönemde birlikte güzel işlere imza atacaklarına inandıklarını söyledi. AK Parti Grubu adına Ömer Şahin, MHP Grubu adına ise Selçuk Senirli söz alarak yeni meclisin Manavgat'a hayırlı olmasını diledi.

Gündemin ilk maddesinde meclis başkan vekilliği seçimi yapıldı. Kapalı zarf usulü yapılan seçimde birinci başkan vekilliği ve ikinci başkan vekilliğine CHP ve AK Parti grubundan çıkan adaylara eşit oy çıktı. Mecliste muhalefet grubu ile CHP grubu arasında yapılan mutabakat sonucu birinci başkanvekilliğine CHP adayı Erşan Özden, ikinci başkanvekilliğine ise AK Parti adayı Cemil Yiğit seçildi.

Manavgat Belediye Meclisi katip üyeliğine AK Parti adayı Eda Temur Tansak ve MHP adayı Hasan Çetin, encümen üyeliklerine CHP'li üyeler Hasan Şekerlisoy, Bülent Özgüven ve Osman Sarıkaya getirildi.

MATAB üyeliklerine CHP'den Erşan Özden, Hüseyin Erol, Hakan Süral, Ali Coşkun, Ayşe Çetin Önal ve MHP'den Ünsal Çiviler; Bütçe Komisyonuna CHP'den Hüseyin Erol, Mustafa Yapır, Ali Coşkun, AK Parti'den Fazıl Öz ve MHP'den Hilmi Uslu; İmar Komisyona CHP'den Oytun Eylem Doğmuş, Nilsu Müzeyyen Gündüz, Bülent Özgüven, AK Parti'den Ahmet Güven ve MHP'den Tuba Vural Çokal; Denetim Komisyonuna CHP'den Aydın Öz, Hakan Süral, Füsun Yılmaz, AK Parti'den Ahmet Alp, MHP'den Hadiye İnci; Tarihi Kentler Birliğine CHP'den Oytum Eylem Doğmuş, Akdeniz Belediyeler Birliği üyeliklerine CHP'den Erşan Özden ile MHP'den Selçuk Senirli seçildi.

Meclis toplantısında ayrıca, 2013 yılı faaliyet ve denetim raporları görüşüldü, meclis tatili, tarihi ve saati ile huzur hakları ele alındı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat Belediyesi İlk Meclisi Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement