Marinadan Klasik Müzik Notaları Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Marinadan Klasik Müzik Notaları Yükseldi

Klasik müziğin en güzel tınıları Borusan Quartet ile Beylikdüzü’nden yükseldi.

28.05.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klasik müziğin en güzel tınıları Borusan Quartet ile Beylikdüzü'nden yükseldi. Dünyaca ünlü müzisyenler, müziklerini bu kez deniz manzarası eşliğinde sanatseverler için çaldı.

Dünya çapında, önemli sanat ödüllerinin sahibi olan Borusan Quartet Oda Müziği Topluluğu, Beylikdüzü Belediyesi Klasik Müzik Festivali'nde sahne aldı. Koruda Klasik ile başlayan festivalin ikicisi " Marina'da Klasik Ay Işığında Dört Mevsim" adıyla West İstanbul Marina'da gerçekleşti.  Gecede sanatçılar birçok ünlü eseri Beylikdüzülü sanatseverler için çaldı.

MUHTEŞEM DÖRTLÜ BEYLİKDÜZÜ'NÜ BÜYÜLEDİ

Müzikseverler kemanı Esen Kıvrak ve Olgun Kızılay'dan, viyolayı Efdal Altun'dan, viyolonseli ise Çağ Erçağ'dan dinledi. Mevsimler, Eski İstanbul, Tanguera, Karahisar Kalesi, Deli Dalga, Sarıkamış Türküsü, Nihavend Longa ve Aşk Sevinci adlı eserlerle dinleyicileri büyüleyen performanslar sergileyen sanatçılar deniz ve ay ışığının da etkisiyle herkesi kendine hayran bıraktı. Konser sonunda ayakta alkışlanan sanatçılar büyük bir ilgiyle kendilerini dinleyen sanatseverlere teşekkür ederek, "Belediyeler sanatsal etkinliklerle iz birakır. Burada nice konserler olmasını diliyoruz" dedi.

Plaket ve çiçek takdiminde bulunan Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, "Performanslar ve sizin enerjinizle soğuk havada içimiz ısındı. Hepinize çok teşekkürler" dedi.

Festivalin son günü için konukları bilgilendiren Şatır, 29 Mayıs Pazar günü Meydanda Klasik adıyla gerçekleşecek ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile Devlet Çok Sesli Korosu'nun sahne alacağı gala konsere herkesi davet etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marinadan Klasik Müzik Notaları Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement