Mario Levi İzmir İçin Okudu - Son Dakika
Yerel

Mario Levi İzmir İçin Okudu

Mario Levi İzmir İçin Okudu

Her ay farklı bir yazarı okurlarıyla buluşturan Konak Belediyesi, Yazarlar İzmir için Okuyor etkinliğinde Mario Levi'yi konuk etti.

30.11.2013 09:59  Güncelleme: 10:15

Her ay farklı bir yazarı okurlarıyla buluşturan Konak Belediyesi, 'Yazarlar İzmir için Okuyor' etkinliğinde Mario Levi'yi konuk etti.

Kitaplarıyla Türk Edebiyatına lezzet katan Mario Levi Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde okurlarıyla buluştu. Gülşah Elikbank'ın sunumuyla renk kattığı Yazarlar İzmir için Okuyor etkinliğine konuk olan yazar, son romanı 'Size Pandispanya Yaptım' adlı kitabından bölümleri İzmir için okudu.

Kitabın Alikobeni (Bir Roman Taslağı) bölümünü okuyan Mario Levi, kitabı yazma sürecini de anlatarak yazma serüvenini okuyucuyla paylaştı. Yazar, amacının edebiyatı yemeklerler birleştirmek olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

"Yemek yapmak aynı zamanda biraz da yaratıcı süreci yaşamak. Yemeklerin aynı zamanda hayatlar, hikayeler ve hatıralarla anlam kazanan bir tarafı var. Türk edebiyatında yemekleri başkahraman yapan bir eser yok ama dünya edebiyatında var. Yemekler benim için toplumsal hafızanın ürünü. Bir kültür taşıyıcısı. Ben bu duygu ikliminin tanıklığını yapmak istedim."

Tüm kitaplarını el yazısıyla yazan Mario Levi, kitabının babaannesinden izler taşıdığını da sözlerine ekleyerek "Yemek yapma konusunda benim ilk ve en büyük ustamdır. Burada anlattığım yemeklerin hepsini ondan öğrendim" dedi.

İzmirli okuyucuyu Türkiye'nin en önemli yazarlarıyla buluşturan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Biz bu etkinliğe başladığımızda bu kadar büyüyeceğini, yazarla okur arasında böyle büyük bir bağ kuracağını tahmin etmemiştik. Ancak görüyoruz ki her geçen gün daha çok beklenen, koltukları daha çok dolan, edebiyatı daha derin yaşatan bir program oldu. Mario Lievi ise farklı bir deneyim yaşatacak. Belki de edebiyatımızın en lezzetli kitabını bizlere okuyacak" şeklinde konuştu.

Her yaştan okuyucunun ilgiyle takip ettiği programda Mario Levi, çocukluğunun farklı tatlar ve yemek kokuları içinde geçen günlerini kitapta yer aldığı şekliyle aktardı. İzmir için okuyan Mario Levi, okuma keyfinin yanında hoş bir tat da bıraktı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mario Levi İzmir İçin Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement