Masallardan Gelen Evrensel Değerler İsimli Proje Onaylandı - Son Dakika
Yerel

Masallardan Gelen Evrensel Değerler İsimli Proje Onaylandı

Masallardan Gelen Evrensel Değerler İsimli Proje Onaylandı

Tekirdağ’ın Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan 'Masallardan Gelen Evrensel Değerler' isimli Gençlik Projesi onaylandı.

18.12.2013 11:03

Tekirdağ'ın Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan 'Masallardan Gelen Evrensel Değerler' isimli Gençlik Projesi onaylandı.

Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü, Proje Koordinatörü Balabancık Ortaokulu Müdürü Ahmet Nazif Balcı, proje kolaylaştırıcısı Sami Sözer ve proje Bilişim görevlisi Bülent Yüksel'in görevlendirildiği proje ile gençlik programının genel hedeflerine ve gençlik programlarının önceliklerine katkının yanı sıra gençlerin temel eğitim düzeyinden başlayan öğretim basamaklarından itibaren sosyal dahil olma, birey olma süreçlerinde kişilik gelişimine katkı sunmak hedefleniyor.

Proje ile Avrupa coğrafyasında gizli kalmış masalların derlenmesi ve modern çağa uygun eğitim temelli masalların tasarlanması gerçekleştirilecek. Ortaklar, proje başvuru sürecinde belirlenen "adalet, hoşgörü, saygı, empati ve ırkçılıkla mücadele" gibi evrensel değerlerin öğrencilerde ve eğitim kurumlarında kazandırılmasına katkı sunacak masalları derleyerek eğitim kursuna katılacaklar.

Tüm katılımcıların ortak çalışması sonucu derlenecek masallar, okullarda öğrenci ve gençlerin kişilik gelişimini destekleyecek şekilde son hali verilerek düzenlenecek. Proje eğitim kursu Moldova Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilecek ve proje sonunda çıktı olarak derlenen masallar kitapçık halinde basılacak. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Masallardan Gelen Evrensel Değerler İsimli Proje Onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement