Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Tartışılan vesayetin aynı hedefe yönelmiş olanların içinden çıkması üzüldüğümüz bir tablo ama vesayetin paraleline, dikeyine, yatayına da 'hayır' dememiz için de bu tartışmanın Türkiye'nin geleceği adına önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.
Gündoğdu, sendika yönetici ve üyelerinin katılımıyla bir otelde düzenlediği basın toplantısında, gündemin en tartışmalı konusunun demokratikleşme yolundaki vesayet zincirlerini kırmak olduğunu belirterek, "Tartışmalar ileri demokrasinin sancılarıdır. Geçmişte tartışamıyorduk. Darbeciler konuşuyordu, vesayetçiler topyekun söz sahibiydi. Millet, 'göbeğini kaşıyan adamlar' ilan edilmişti. Milletin seçtiklerinin de iradesi elinden alınıp, beş yılda bir haddi bildiriliyordu. Millet iradesine sahip çıktı. Sandığa kimin gireceğini partiler belirliyor ama sandıktan kimin çıkacağını ne kadar kalacağını millet belirliyor" diye konuştu.
"Tartışılan vesayetin aynı hedefe yönelmiş olanların içinden çıkması üzüldüğümüz bir tablo ama vesayetin paraleline, dikeyine, yatayına da 'hayır' dememiz için de bu tartışmanın Türkiye'nin geleceği adına önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanan Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkçe Olimpiyatları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin yapması gerekeni yapıp Türkiye'mizi dünyaya tanıttığı için alkışladığımız insanlar, Dışişleri Bakanlığı dinlemeleri ile terörist İsrail'in Türkiye Cumhuriyeti'ne yapamayacağını, yapamadığını yapmaya kalkışıyorsa, bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz, 'dershaneler kapatılmamalıdır ama kapanmalıdır' demiştik. Çünkü 120 bin öğretmen açığının olduğu, sınav sisteminin de eleyen bu yapısıyla ahlaklı, erdemli olmanın, hayata hazırlığın hiç öneminin olmadığı ortamda, devletin, hükümetin 'dershaneleri kapatacağız' diyerek işe başlamamasını önermiştik ancak 17 Aralık'ta gördük ki mesele dershane meselesi değilmiş."
-"Üzerinde durulması gereken iki önemli konu Anayasa ve eğitim meselesidir"
Gündoğdu, bundan sonraki süreçte üzerinde durulması gereken iki önemli konunun Anayasa ve eğitim meselesi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Yaptığımız araştırmada gençlerimizin değer yargılarının değiştiğini gördük. Gençler test ile tost arasına sıkışmış. Gençlerin, ülkeyi emanet edeceğimiz insanlar olması gerektiğini konuşmamız gerekiyor. Gençleri özgür birey olması için yetiştirmemiz lazım. Anayasayı da çok önemsiyoruz. Geçen yıl Akil İnsanlar Heyeti ile 37 ile gitmiştim. Başörtülüler kendilerini 'ötekiler' görüyordu. Kürtler 'doğuştan ötekiydi', Aleviler 'öteki' hissediyordu. Devletin de kategorize eden yaklaşımı bu ayrışmayı körüklüyordu. Son demokratikleşme paketiyle 123 milyon 200 bin imza toplayarak kamuda başörtü özgürlüğünü sağladık."
Son bir yıl içinde ülkenin üç evladının öldürüldüğünü ifade eden Gündoğdu, "Otobüse molotof atılarak yakılan Serap, Berkin Elvan ve Berkin'in cenazesinde öldürülen Burak. Marjinal unsurlara bakın Burak yok, Serap yok... Evde kendi başını bağlayamayanlar, gelip düğünde gelin başı bağlamaya kalkıyorlar. Biz iç sorunlarımızı kendimiz çözmeliyiz. Bu nedenle bütün vatandaşlarını birlikte görecek, yeni bir Anayasaya ihtiyacımız var" diye konuştu. - Gümüşhane
Son Dakika › Yerel › Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?