Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak Açıklaması

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak Açıklaması

Ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere etüt ortamında özel eğitim hizmeti veren bir eğitim kurumunun yöneticilerinin Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği ziyaretinde konuşan Başkan Abdurrahim Şenocak, dershanelerin kapatılması tartışmalarına...

16.11.2013 10:55

Ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere etüt ortamında özel eğitim hizmeti veren bir eğitim kurumunun yöneticilerinin Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği ziyaretinde konuşan Başkan Abdurrahim Şenocak, dershanelerin kapatılması tartışmalarına değinerek, "Dershane konusu sebep değil sonuçtur. Öncelikle bu duruma sebep olan sistemin değişmesi gerekir" dedi.

Dershaneye giden yolların kapatılması ve sistemin değişmesi için önlem alınması gerektiğini kaydeden Şenocak, "Sınava dayalı eğitim sisteminin gözden geçirilmesi ve sorgulanması gerekiyor. Tüm öğrencilerimizi akademik bir zihin yapısında düşünüp onlardan aynı düzeyde Matematik ya da İngilizce yanıtlamasını bekleyerek bir üst öğrenime geçmelerini istemek, önemli bir öğrenci kuşağını yok saymak anlamına geliyor. Bu durum sistemin ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor. Bu durumun da değişmesi gerekiyor" diye konuştu.

Öğrencilerin tamamını aynı eğitime tabi tutmanın yanlış olduğunu ve gelişmiş ülkelerin birçoğunda sistemin bu yönde olmadığını da belirten Şenocak, "Bu sistem içerisinde öğrencilerimiz problemler yaşayarak psikolojik bir şekilde yıpranıyorlar. Öğrencilerimizin yanlış bir sistemde heder edilmeleri yerine okullarımızın alt yapılarının uygun hale getirilip çok erken yaşlarda yetenekli olduğu alanlara yönlendirilerek bu şekilde bir üst öğrenime geçişlerinin sağlanmasına ihtiyaç var" diye kaydetti.

Ticari bir faaliyet için hizmet vermeyen etüt merkezlerinin Bakanlık açıklamalarında yer almadığını ve bu yasanın dışında kaldığını hatırlatan Şenocak, açıklamasını, "Biz de etüt merkezleri konusunda aynı fikirde olduğumuzu bildirmek isteriz. Dershane konusu sebep değil sonuçtur. Mevcut sınav odaklı eğitim sistemimizin bir sonucudur. Sınava dayalı başarı sistemi olduğu sürece sistem sağlıklı olarak kurgulanamaz, burada dershaneleri bahane etmek yersiz. Siz bir sınav yapıyorsunuz ve başarılı bulduklarınızı seçiyorsanız eğer veliler de çocuklarının iyi yerlere gelmesi için çareler arıyor. Eğer bir çare yoksa birtakım kurum ve yöntemlere başvuruyorlar, bunun adı dershane oluyor. Doğuda ve batıdaki eğitim standartları eşitlenmedikçe dershaneler olacak" şeklinde sonlandırdı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement