Mersin AK Parti'de Bayramlaşma - Son Dakika
Yerel

Mersin AK Parti'de Bayramlaşma

Mersin AK Parti\'de Bayramlaşma

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alınamazsa, teşkilat olarak yeni bir seçime hazır olduklarını söyledi.

18.07.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alınamazsa, teşkilat olarak yeni bir seçime hazır olduklarını söyledi.

AK Parti Mersin İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde partilileriyle bayramlaştı. İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine, Mersin milletvekillerinin yanı sıra il ve ilçe teşkilatları da katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sinevizyon aracılığı ile bayram mesajının iletilmesinin ardından konuşan AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, kendi döneminde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 7 Haziran genel seçimlerinde görev alan tüm partililere teşekkür etti. 7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan seçim sonuçlarıyla ilgili tüm Türkiye'de çeşitli değerlendirmeler yapıldığını hatırlatan Taşpınar, "Başbakanımız, geçtiğimiz günlerde hükümeti kurma görevini aldı. Şu anda diğer partilerle görüşmelerini yapıyor. Bizlerin de seçim sonrası düşüncelerimiz alındı ve bizler de yönetim kurullarımızda bunları tartıştık, Mersin İl Teşkilatı olarak kanaatimizi Sayın Başbakanımıza ve ilgili kurumlara ilettik. Eğer bu görüşmeler sonunda her hangi bir koalisyon olmaz ise ve tekrar seçim kararı alınırsa, biz Mersin teşkilatı olarak il başkanından mahalle başkanına, ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ile dim dik seçimlere hazırız. Bunu buradan özellikle belirtmek istiyorum. Geçen yıl 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve bu yıl yapılan 7 Haziran seçimlerinde, tüm ilçelerimizde, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla büyük bir uyum içerisinde çalıştık, gayret gösterdik ve nihayetinde bu sonucu aldık. Önümüzdeki dönem eğer yine bir seçim olacaksa, bu hızla bir seçimi daha Allah'ın izni ile iyi bir şekilde götüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

"HER ZAMAN SEÇİMLERE HAZIR OLMALIYIZ"

AK Parti Mersin Milletvekili Mustafa Muhammet Gültak ise, AK Parti'nin dünyadaki tüm sömürü düzeninin karşısında, mazlumların yanında olan bir hareket olduğunu söyledi. Mazlumlardan yana, adaletten yana, kalkınmadan yana olduklarını vurgulayan Gültak, "O yüzden gururluyuz, o yüzden

hep birlikte onurluyuz. Bu yolda zaman zaman seçimler olacak, zaman zaman kazalar yaşayacağız ama Allah'ın izni ile hiçbir zaman yenilmeyeceğiz ve her zaman önümüzdeki seçimlere hazır olacağız. Ramazan Bayramı, İslam aleminin önemli bayramlarından bir tanesidir. Allah'ın bizlere bu bir ay boyunca, 11 ayın muhasebesini yapması için verdiği bir nimettir Ramazan ayı. Bu ayın sonrasında inşallah yaptığımız hataları, eksiklikleri, yanlışları diğer kalan 11 ayda da yapmamaya çalışalım. Önemli olan da budur. İnsanın yanlışlıklarını gördükten sonra dönmesidir ve bir daha yapmamasıdır" diye konuştu.

Konuşmasının devamında partililere seslenen Gültak, şöyle devam etti; "Sizler 7 Haziran seçimlerinde bizlerle beraber var gücünüzle çalıştınız. Elimizde nazar boncuğu gibi olan Aydıncık Belediyesi'nin dışında belediyemiz yoktu. Büyük maddi imkanlarımız yoktu, helikopterlerimiz yoktu ama bir davamız vardı, bir inancımız vardı, o da hem Mersin'de hem de Türkiye'de adaleti ve kalkınmayı sağlamak. İman gücüyle, kas gücüyle çalıştık ve hiç kimsenin ummadığı bir sonuç aldık. Tabii ki, daha önümüzde çok seçimler olacak. Biz kaçını görürüz onu Allah bilir ama biz her zaman adaletten yana olacağız, her zaman mazlumların yanında, zalimlerin de karşısında olacağız. Etrafımızda savaş var, kan var. Biz her zaman o mazlumlara ne pahasına olursa olsun yüreğimizi açacağız, ülkemizi açacağız, evimizi açacağız. İnşallah bu kanların ve savaşların durması, barışın, huzurun dünyaya hakim olması temennisi ile her zaman hazır olun. Çünkü bunları gerçekleştirecek olan tek parti AK Parti'dir. Dolayısıyla bu mücadelemiz devam edecek. Şu an dünyada yeni bir şekillenme yoluna gidiyorlar. Türkiye'nin önünü kesip, etrafımızdaki başka ülkelerin önünü açarak İslam coğrafyası üzerinde yeni oyunlar oynanmak isteniliyor. Onların planları varsa bizim de kadromuz var, Mevla'mız var. Dolayısıyla büyük fotoğrafı görüp, küçük incir çekirdeğini doldurmayacak meseleler üzerinde uğraşmayalım. Hedeflerimiz büyük olursa gideceğimiz yol da büyük olur inşallah."

Milletvekili Yılmaz Tezcan da bayramların, İslam alemi için gerçekten önemli günler olduğunu belirterek, "Bu günlere kavuşmak hepimiz için ayrı bir sevinç kaynağı. AK Parti Teşkilatı'nda, en alt kademesinden en üst kademesine kadar, bütün dava arkadaşlarımızın gözlerinde heyecan ve parıltı var. Ayakta duran, dim dik, gönlü memleket sevdası ile yanan AK Parti'nin tüm elemanları bu davaya inanarak bir araya geldiler. Seçim süresince birlikte mücadele ettik, beraber sevindik, bu dava için, memleketimiz için tek yürek olduk. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Bu ülkenin birliği, beraberliği ve geleceği için dua etmeye devam edelim" diye konuştu.

AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya ise, milletvekili olarak partililerle ilk bayramlaşması olduğunu dile getirerek, bu bayramın şükür bayramı olduğuna dikkat çekti. Kızılkaya, "Bu bayramda, 30 gün boyunca bizi kendi nimetleriyle buluşturan Allah'a şükrediyoruz. Şükür ki, biz Ortadoğu'nun ateş çemberi içerisinde hala istikrarlı bir ülkeyiz, şükür biz hala iç barışımızı koruyor, serbest seçimleri yapabiliyoruz, şükür ki, biz hala bir birimizin yüzüne bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından partililer, milletvekilleri ve teşkilat yöneticileriyle bayramlaştı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin AK Parti'de Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement