Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezende Erik ve Kültür Festivali'ne Destek Verdi - Son Dakika
Yerel

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezende Erik ve Kültür Festivali'ne Destek Verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezende Erik ve Kültür Festivali\'ne Destek Verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gülnar'ın tanıtımına katkı sunmak için düzenlenen 'Gezende Erik ve Kültür Festivali'ne destek verdi. Festivalde en iyi erik yetiştiricileri yarıştı ve birinci seçilen üreticiye ödül verildi. Festivalde halk oyunları gösterisi ve müzik etkinlikleri de düzenlendi.

13.05.2024 12:56  Güncelleme: 12:57

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gülnar'ın tanıtımına katkı sunmak için bu yıl 14'üncüsü düzenlenen 'Gezende Erik ve Kültür Festivali'ne destek verdi.

Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği ile Gezende Mahalle Muhtarlığı tarafından bu yıl 14. kez düzenlenen 'Gezende Erik ve Kültür Festivali' büyük bir coşkuyla kutlandı. Festivale; Gülnar Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Selçuk Şahutoğlu ve ilçe muhtarları katıldı.

En iyi erik yetiştiricilerinin yarıştığı festivalde; İbrahim Şahin birinci, Mustafa Ak ikinci ve Mustafa Akkan üçüncü oldu. Renk, tazelik, aroma gibi kategorilerin dikkate alındığı yarışmada birinci seçilen üreticiye Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından üç, ikinciye iki, üçüncüye ise bir adet organik sıvı gübre hediye edildi.

Yarışma bitiminde Akdeniz ve Iğdır Ortaokulu öğrencileri halk oyunları sergiledi. Yerel sanatçılardan Barbaros Kıroğlu ve Armağan Arslan'ın seslendirdiği şarkı ve türküler eşliğinde eğlenen yöre halkı, fantezi müziğin sevilen isimlerinden Hakkı Bulut ile de buluştu.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, coğrafi işaret tescilli Gezende eriğinin tanıtılması için düzenlenen festivalin oldukça önemli olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Amacımız, sürdürülebilir tarım destekleriyle, bölgenin kalkınmasını sağlamak. Coğrafi işaretli ürünlerde Gezende eriğimiz var ve Mersin genelinde de 23 farklı ürünle coğrafi işaret aldık. Büyükşehir olarak çalışmalarımızla Gülnar Kuş Üzümü'nün de coğrafi işaretini aldık. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan bir Belediye Başkanı ile çalışmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. O'nun verdiği desteklerle üreticinin yanında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezende Erik ve Kültür Festivali'ne Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement