Mersin'den Hatay'a gelinlik ve oyuncak desteği - Son Dakika
Yerel

Mersin'den Hatay'a gelinlik ve oyuncak desteği

Mersin\'den Hatay\'a gelinlik ve oyuncak desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinden Kadın Kooperatif ve Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Hatay'da yaşayan ve evlenecek olan kadınlar ile Hataylı çocuklar için anlamlı bir proje hayata geçirildi.

21.08.2023 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinden Kadın Kooperatifi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Hataylı depremzedeler için anlamlı bir projeye imza atıldı. 3 kurumun hayata geçirdiği proje ile Hatay'da evlenecek kadınlar için gelinlik, çocuklar için ise oyuncak desteği Mersin'den Hatay'a doğru yola çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından depremden etkilenen illerin yaraları el birliğiyle sarılmaya devam ediyor. Bu kapsamda depremin ilk gününden itibaren bölgeye yardım ulaştıran ve depremzedelere yönelik desteklerini esirgemeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni bir yardımseverlik örneğine daha imza attı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinden Kadın Kooperatif ve Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Hatay'da yaşayan ve evlenecek olan kadınlar ile Hataylı çocuklar için anlamlı bir proje hayata geçirildi. Proje kapsamında Hatay'da yaşayan ve evlenmek üzere olan kadınlar için gelinlik, çocuklar için de oyuncak desteği veriliyor.

Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) üyesi ve Hataylı moda tasarımcısı Yelda Narin tarafından bağışlanan gelinlikler Hataylı kadınlara umut olurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi'nin de paydaşı olduğu 'Evimiz Atölye Projesi' kapsamında kadınlar tarafından üretilen oyuncaklar da Hataylı çocukların yeniden yüzlerini güldürecek.

Proje kapsamında bir araya gelen Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın eşi Nazan Savaş, bağışlanan gelinlikler dolayısı ile mutluluklarını paylaştı.

Proje hakkında konuşan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, şunları kaydetti:

"Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinden Kadın Kooperatifi en önemlisi Mersin GİŞKAD Üyesi Yelda Narin hanımın bağışlarıyla bu gelinlikleri Hatay bölgesine, Hatay Büyükşehir Belediyemize yollayacağız. Yelda Hanım da bir Hataylı olarak böyle bir projeden dolayı mutluluklarını ve teşekkürlerini bizlere iletti. Belki her şey eskisi gibi olmayacak ama bu projenin yeni hayatlar kurmak için bir ışık olacağını düşünüyorum."

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın eşi Nazan Savaş ise desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer'e teşekkür ederek, şunları söyledi:

"İlk etapta gastronomi ile ilgili desteklerini gördük. 3,5 ay süreyle Hatay Gastronomi Evi'ni Mersin Gastronomi Konağı'nda misafir ettiler. Oyuncak destekleri de çok anlamlıydı. Bütün çadırkentlerde, konteyner kentlerde bir sürü çocuğumuzu memnun ettiler. Bu 3. proje. Burada da yeni yuva kuracak gençlere umut olmak adına yine ellerini o sıcak ellerini uzattılar. Gelinliklerin hepsi ayrı bir güzel. Umarım güzel yuvalara bir vesile olur. Genç arkadaşlarımıza bir umut olur bu gelinlikler. Bu gelinlikleri Hatay EXPO alanında bir moda evi konseptiyle temiz bir şekilde geri alma koşuluyla, temiz bir şekilde, isteyen vatandaşlara gençlerimize sunacağız. Çünkü sadece bir kişi değil, yüzlerce gelini bununla mutlu edelim istiyoruz."

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'den Hatay'a gelinlik ve oyuncak desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement