Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 90 yıl önce küçük bir kasaba olan Mersin'in, Cumhuriyet'in ilanı ile büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğini bildirdi.

02.01.2012 15:25

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 90 yıl önce küçük bir kasaba olan Mersin'in, Cumhuriyet'in ilanı ile büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğini bildirdi.

Özcan, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutladıklarını belirtti.

90 yıl önce küçük bir kasaba olan Mersin'in, Cumhuriyet'in ilanı ile büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğini ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Mersin bugün vergi sıralamasında Türkiye'nin 5. nüfus olarak da 10. büyük kentidir. Sanayisi, serbest bölgesi, limanı, tarım alanları, fabrikaları, tarihi ve turistik yerleri, iklimi ve sahili ile Türkiye'nin gelecek vaad eden kentlerinden birisidir. Kentimizin düşman işgalinden kurtulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Mersinliler Mersin'e Sahip Çıkınız' sözünden hareketle, şehrimizi bir dünya kenti yapma yolunda çalışmalarımız devam etmektedir."

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de, özgürlük ve barışı kararlılıkla isteyen toplumların, er ya da geç hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

Türkiye'nin uzun süredir son derece hassas bir evreden geçtiğini ve karanlık güçlerin bir kez daha sahneye çıktığını ifade eden türk, şunları kaydetti:

"Ülkeyi bu buhrandan kurtaracak yegane yol, bu coğrafyada yaşayan tüm halkların barış ve özgürlük taleplerini kararlılıkla dile getirmesinden geçiyor. Bundan 90 yıl önce Mersin'de ve tüm yurtta verilen kurtuluş mücadelesi, ülkeyi oluşturan bütün unsurların ortak örgütlenmesiyle başarıya ulaşmıştı. Bugün ülkemizde kardeşçe yaşayan bu halkları birbirine düşürmek için karanlık eller yeniden sahnededir. Bu oyuna gelmeyelim."

Mersin Ticaret ve Sanayi odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut da, 3 Ocak'ın Mersin'in birlik ruhunu simgesi olduğunu bildirdi.

Mersin halkının 90 yıl önce kentin kurtuluşu için gösterdiği mücadelenin bir benzerinin şimdi kentin gelişmesi için gösterildiğini ifade eden Aşut, şunları kaydetti:

"Mersinli olmak somut bir kavramla değil, gönül bağıyla kentimiz için üretmektir. Mersinli olmak hoşgörüyle, cumhuriyet ve demokrasi değerlerine bağlılıkla yürümek demektir. 90 yıl önce birlik ve beraberlikle düşmanı Mersin'den atan Mersinliler, bugün de aynı birlik ve beraberlik ruhuyla kentimizi daha mutlu, daha zengin ve daha ileri düzeye taşıyacaktır."

AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız ise Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan güçler olduğunu, ama buna fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda birlik ve beraberlik sağlayan Türk milletinin, şimdi de birlik ve beraberliğini koruyarak Türkiye'yi en gelişmiş ülke haline getireceğini vurgulayan yıldız, şunları kaydetti:

"Bizler Mersin halkı olarak vatanımızı, devletimizi ve cumhuriyetimizi savaşarak kazandık. Ne günümüzde ne de gelecekte bağımsızlığımızdan, taviz vermemizi hiç kimse beklemesin. Ülkemiz üzerinde bizi birbirimize düşürmek için dış güçlerin çeşitli planlarını görmekteyiz. Bu planlara gelmemek için yeniden Kuvayı Milliye ruhu ve bilincinde olacak, birlik ve beraberlik içinde hareket edecek ülkemize cumhuriyetimize sahip çıkacağız."

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement