Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir kentin marka kent olabilmesi için karbondioksit salınımı, yeşil enerji, ulaşım, su, binalaşma, atık ve arazi kullanımı ile çevresel yönetim konusunda aldığı mesafeye bakıldığını ancak Mersin'in bu kriterleri yerine getirmede dünya sıralamasına bile giremediğini söyledi.
Kocamaz, Mersin Ekonomi Platformu tarafından Akdeniz İhracatçılar Birliği Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Marka Kent Mersin" toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de kentlerin 1960'lı yıllar sonrasındaki kırsaldan şehirlere göç olgusuna hazırlıksız yakalandığını ifade etti.
Bu nedenle ülkede medeniyet ve şehir arasındaki bağlantıda sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti:
"Sizin bir medeniyet tasavvurunuz yoksa şehrin gelişimini nasıl yönlendireceğinizi ve biçimlendireceğinizi bilemezsiniz. Ülkemizde 1960 yılında kimi yöneticiler maalesef kimi şehirlerimizi geriye götürmüş, bu sıkıntıyı da maalesef nispeten hafifleten çok az sayıda yerel yöneticiler göreve gelmiştir. Maalesef Mersin dahil şehirlerimiz bu dönemde gelişmelerin önünde değil arkasından gittiği için, kimi noktalarda telafisi mümkün olmayan çarpıklıklara maruz kalmıştır. Bir kentin marka kent olabilmesi karbondioksit salınımı, yeşil enerji, ulaşım, su, binalaşma, atık ve arazi kullanımı ile çevresel yönetim konusunda aldığı mesafeyle ölçülür. Mersin bu kriterleri yerine getirmede dünya sıralamasına bile girememiştir. Türkiye'den yalnızca İstanbul bu listeye o da ancak 25. sıradan girebilmiştir."
Kocamaz, Mersin'i markalaşma sürecinde bir kaç sembolle değil, bir bütün olarak ele almaları gerektiğini anlatarak, "Mersin'i marka bir şehir haline getirmeyi hedeflemeliyiz ve bunun için çalışmalıyız" dedi.
Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Mehmet Türker de kenti çok sevdiklerini, yıllardır hep değişen, gelişen Mersin'i hayal ettiklerini belirtti.
Mersin'in artık kabuğunu kırmasını istediklerine işaret eden Türker, kenti ekonomik cazibe merkezi haline getirip, tanıtmak istediklerini dile getirdi.
Son Dakika › Yerel › Mersin'in Marka Kent Olması İçin Çalışma Başlatıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?