Mersin Multi 2013 Uluslar Arası Değişim Programı Başladı - Son Dakika
Yerel

Mersin Multi 2013 Uluslar Arası Değişim Programı Başladı

Mersin Multi 2013 Uluslar Arası Değişim Programı Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen 'Mersin Multi 2013 Uluslararası Gençlik Değişim Programı' başladı.

16.08.2013 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen 'Mersin Multi 2013 Uluslararası Gençlik Değişim Programı' başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehirlerinden, Almanya, Şili, Çin ve Rusya'dan gelen 60 öğrencinin katılımı ile 14-26 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlik kapsamında, gençlerin Türk kültürünü tanıması hedefleniyor. Mersin'e gelen 60 öğrenci ve öğrenci liderleri ile Türk öğrencilerden oluşan 150 kişilik grup folklor, yüzme, basketbol, yelken, Latin dans, seramik gibi kültür, sanat ve spor projelerinde birlikte çalışacaklar.

Programın açılışı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ekber Asker'in katılımıyla Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti. Burada konuşan Erol Ertan, bugüne kadar yapılan öğrenci değişim programı ile gençlerin çok güzel anılarla ayrıldığını belirterek, "Ümit ediyorum ki, bu yıl düzenlediğimiz program da çok başarılı geçecek." Dedi. Gençlerimizin yabancı dillerini geliştirmesi ve başka ülkelerin kültürlerini tanımaları açısından bu programın büyük önem taşıdığına vurgu yapan Erol Ertan konuşmasında gençlerden de bir istekte bulundu. Erol Ertan, "Şehrimizi gezerken çok iyi gözlemlesinler ki, ülkelerine döndükleri zaman Türkiye'yi ailelerine, dostlarına, arkadaşlarına anlatsınlar ve her birimizin turizm elçisi olsun. Bu temennilerle biz ev sahibi olarak hepinizin rahat etmesi için Türk misafirperverliğimizi sergileyeceğimize taahhüt ederiz. Hepinize güzel saatler geçirmenizi diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından konuk gençler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan'a çeşitli hediyeler takdim etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Multi 2013 Uluslar Arası Değişim Programı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement