Mersin Valisi Güzeloğlu, Kısakahyaoğlu Konağı'nı İnceledi - Son Dakika
Yerel

Mersin Valisi Güzeloğlu, Kısakahyaoğlu Konağı'nı İnceledi

Mersin Valisi Güzeloğlu, Kısakahyaoğlu Konağı\'nı İnceledi

Mersin Valisi Güzeloğlu, Mersin'in Anamur ilçesinde restorasyon işlemleri tamamlanarak turizme katılacak Kısakahyaoğlu Konağı'nda incelemelerde bulundu.

10.08.2012 09:48  Güncelleme: 09:54

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in Anamur ilçesinde restorasyon işlemleri tamamlanarak kısa bir süre sonra turizme konu edilmesi planlanan Kısakahyaoğlu Konağı'nda incelemelerde bulundu.

Bir dizi inceleme ve açılış yapmak üzere Anamur'a giden Güzeloğlu'na, Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Anamur Kaymakamı Cemil Aksak ile Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de eşlik etti. İnceleme sırasında konak ile ilgili bilgiler veren Vali Güzeloğlu,

Kısakahyaoğlu Konağı'nın 1912 yılında inşa edilmeye başlandığını belirterek, konağın birinci derecede korunması gereken kültürel varlıklar sınıfında yer aldığını ifade etti. Güzeloğlu, "Yıkılmak üzere olan Kısakahyaoğlu Konağı'nın restorasyonunu tamamladık ve yapı eski günlerindeki görüntüsüne ulaştı. Bahçe düzenleme çalışmalarının ardından turizme konu edilecek konağımız sosyo-kültürel anlamdaki hak ettiği değeri kazanacaktır" dedi.

İncelemelerin ardından Anamur Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Güzeloğlu, Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel, Anamur Ziraat Odası Başkanı Hasan Demirel, Anamur Turizm Derneği üyeleri ve muz üreticileriyle bir araya geldi. MUZBİR Başkanı Mehmet Güzel, muz fidelerinin ve toprak tahlillerinin Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyon Müdürlüğü'nde yapıldığını ifade ederek, bundan sonraki süreçte bu işlemlerin Anamur'da yapılmak istendiğini kaydetti.

Vali Güzeloğlu ise gerekli altyapının oluşturulması noktasında yetkililere talimat verirken, toplantıda Mamure Kalesi ve Ören Antik Kenti'nin ışıklandırılması hususu da görüşüldü. Güzeloğlu, son olarak MUZBİR'i ziyaret etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Valisi Güzeloğlu, Kısakahyaoğlu Konağı'nı İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement