Meslek Öğrenen Hükümlülere Sertifika - Son Dakika
Yerel

Meslek Öğrenen Hükümlülere Sertifika

Meslek Öğrenen Hükümlülere Sertifika

Şanlıurfa Valisi Güvenç, Cumhuriyet Başsavcılığınca 'SODES Umut Elleri Merkezi' projesi kapsamında düzenlenen sertifika törenine katıldı.

04.07.2013 10:22  Güncelleme: 10:29

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Cumhuriyet Başsavcılığınca 'SODES Umut Elleri Merkezi' projesi kapsamında düzenlenen sertifika dağıtım törenine katıldı.

Denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlüler için hazırlanan SODES Umut Elleri Merkezi Projesi kapsamında 100 hükümlü meslek edindirme sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, hükümlülerin tekrar topluma kazandırılması yönünde yapılan çalışmalara değindi. Artık yeni devlet anlayışının hizmetkar devlet, teknik devlet anlayışının hakim olduğunu söyleyen Vali Güvenç, "Devlet artık hükmeden, tahakküm eden, kural koyan, baskı yapan değil; insanları kucaklayan, insanların mutluluğunu isteyen, bireyin kendisini rahat hissetmesini sağlayacak tedbirleri alan bir organizma haline dönüştü. Dolaysıyla dedik ki, insanı yaşat ki devlet yaşasın. Aileyi yaşat ki toplum yaşasın. Gençleri yaşat ki medeniyet yaşasın, insanlık yaşasın" dedi.

Türkiye'nin imkanlarının artmasıyla birlikte her mahalleye, sokağa, köye ulaştıklarını ifade eden Vali Güvenç, devletin sağladığı imkanları anlattı. Vatandaşların devletin sağladığı imkanları öğrenmeleri ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilen yeni hizmetleri bildiren Vali Güvenç, vatandaşların verilen hizmetlerden haberdar olmadığını söyledi. Vatandaşların sadece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını bildiğini ancak, bulunduğu duruma göre Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yardımların da yapılabildiğini söyledi. Vali Celalettin Güvenç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından eşi cezaevinde olan ve çocuklarına bakamayacak durumda olan eşlerin çocuklarına, dul kadınlara yardım yapıldığını ve bunları vatandaşların öğrenmesi gerektiğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2008 yılında açıklamış olduğu Acil Eylem Planı'ndan sonra bölgeye SODES kapsamında 600 milyon lira harcandığını kaydeden Vali Güvenç, "600 milyon lira kadınların, gençlerin, çocukların, mahkumların meslek sahibi olması için kendini geliştirmesi için iş güç sahibi olması için proje yapmışız. Bu şehirde 40'ın üzerinde mahallelerde Kadın Kültür Merkezleri açmışız. Bu merkezlerimize gidip meslek edinelim. Kadınlarımız, kızlarımız, gençlerimiz eve kapanmasın; bilgisayar kursu, dikiş kursu. Buralarda kendimizi geliştirelim. İftiharla söylüyorum 400'ün üzerinde genç kızımız çağrı merkezlerinde çalışıyor. Tekstilde, çağrı merkezlerinde önümüzdeki iki yıl içerisinde ben 3-5 bini bulacağımızı düşünüyorum. Hiçbir çocuğumuz, 'ben yapamam' demesin. Şu anda bu çağrı merkezlerinde, Türkiye'nin bankalarının, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun çağrılarına Şanlıurfalı kızlarımız cevap veriyor. Bir itiraz var mı? Bir şikayet var mı? Bir şey duyuyor musunuz? Çocuklarımız, hanımlarımız, kızlarımız kabiliyetlidir. Her şeyin en iyisini yaparlar. Bunun içinde yatırım yapıyoruz" diye konuştu.

Güvenç, sosyal destek programlarının önemine değinerek "Bu küçük bir proje harcanan para bir şey değil ama 100 kardeşimiz, bir şekilde mahküm olmuş, hapis yatmış, sıkıntıya düşmüş insanımıza asansörcülük, sıhhi tesisatçılık, bilgisayar işletmenliği kursu verdik. İnşallah hükümlülüğünüz bittiği gün aslan gibi başı dik olarak, gidip bir fabrikada çalışacaksınız" şeklinde konuştu.

Törende gözleri yaşaran bir bayana kötü günlerin artık geride kalacağını söyleyen Vali Güvenç, "Kenetleneceğiz, herkes işine gücüne bakacak. Olabilir bir sıkıntı yaşamış olabilirsiniz. Ailenizin desteğiyle, devletin desteğiyle, şefkatle. Hepinizden rica ediyorum. Hiç geçmişe takılmayacağız, geçmişte şu oldu, bu oldu demeyecek, işimize ve ileriye bakacağız. Ne için? Kendimiz, çocuklarımız eşimiz hanımımız, körpe yavrumuz için. İş çok asansörcüye de, bilgisayarcıya da, tesisatçıya da Allah'a şükür iş çok" şeklinde konuştu.

Her hangi bir durumda, sıkıntılı durumlarda devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu dile getiren Vali Güvenç, sözlerine şöyle devam eti:

"Biz gelemezsek siz gelin bize. Kapımız ve telefonlarımız açık. Biraz önce denizyıldızını örnek verdiler. Bizim çocuklarımız denizyıldızlarından çok daha muhterem, çok daha değerlidir. Allah'ın yarattığı yavrularımız, çok değerli olan yavrularımız hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Bizim için çok değerlisiniz. Suç işlemiş olabilir, yanlışa bulaşmış olabilirsiniz. Dolaysıyla başı dik olarak gel birlikte çalışalım. İleriye bakalım, yuvamızı, ailemizi, gençliğimizi, geleceğimizi, çocuklarımızı kurtaralım. Devlete yardımcı olun bu konuda."

"Polisimiz, jandarmamız artık hepsi çok güzel projeler yapıyor, şehirleri, tarihi yerleri gezdiriyorlar çocuklarımıza" diyen Vali Güvenç, "Ama ulaşamadığımız çocuklarımız için siz bize ulaşın, bize gelin çekinmeyin, bu devlet sizin. Bu kapılar size açık. Sizin emrinizde hizmetinizde. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Törende proje kapsamından gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili sunumun ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu ise şunları söyledi:

"Sayın Valimiz ve daire amirlerimiz katılmasından dolayı çok mutlu oldum. Bu katılımı ve organizasyonu görünce mutluluğum bir kat daha arttı. Bu organizasyonun içerisinde başta Valimiz olmak üzere diğer birimler dahil olmuşlar. Burada modern hayatın getirmiş olduğu sosyal sorumluluk projelerine katkıları olmuştur. Bu çok sevindirici ve Şanlıurfa'mız için çok güzel bir şey. Bir denizyıldızını, denizin kenarında bulup denize atmak o denizyıldızı için çok şey ifade ediyor. Toplumun bu sıkıntılı meseleleri bizim omuzlarımızda ama gördüğüm kadarıyla tüm kurumlarımız sahip çıkmış. İnşallah sahip çıkmaya da devam edecekler. Bu bir sosyal sorumluluk projesi modern hayatın getirdiği şeylerdir. Emeği geçen herkese başta Sayın Valimize teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından asansörcülük, sıhhı tesisatçılık, bilgisayar işletmenliği kursu alan hükümlülere sertifikalarını veren Vali Güvenç, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törene; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcıları Ramazan Seçilmiş ve Aylin Kırcı Duman, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Alparslan Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile hükümlüler ve yakınları katıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meslek Öğrenen Hükümlülere Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement