Meteorolojik Uyarı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Meteorolojik Uyarı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Hava sıcaklıklarının Hatay, Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

Hava sıcaklıklarının Hatay, Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, yurtta etkili olan kuvvetli sıcak hava dalgasının bu hafta devam edeceği kaydedildi.

Valilikten yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Yurdumuzda etkili olan sıcak hava dalgasının bu hafta da devam edeceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. En yüksek hava sıcaklığının bu hafta, Adana ve ilçelerinde 35-39, Mersin 34-37, Kahramanmaraş 38-41, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde 39-44, Osmaniye 35-37, Hatay 34-38 derecelerde olacağı beklenmektedir. Akdeniz kıyı kesimlerinin, deniz üzerinden esen rüzgarlarla birlikte nem oranı artacağından, en yüksek hava sıcaklıklarının tahmin edilen sıcaklıklardan 7-10 derece daha fazla hissedilecektir"

Açıklamada ayrıca vatandaşların sıcak havadan ve güneş çarpmasına karşı mümkün olduğunca güneşten korunmaları, gölgede bulunmaları ve zorunlu olmadıkça 10.00 - 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları tavsiye edildi.

Kaynak: AA