Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri - Son Dakika
Yerel

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri

Törenler kapsamında, yarın, "Hz. Mevlana ve İnsan", "Türk Kültür ve Edebiyatı'nda Mevlana ve Mevlevilik" başlıklı konferanslar ile "Dinle Mevlana'dan" isimli şiir dinletisi yer alıyor Mevlan...

10.12.2013 11:50

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, yarın, "Hz. Mevlana ve İnsan", "Türk Kültür ve Edebiyatı'nda Mevlana ve Mevlevilik" başlıklı konferanslar verilecek. Ayrıca, "Dinle Mevlana'dan" isimli şiir dinletisi de etkinliklere katılanlarca takip edilebilecek.

Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma törenlerinde, 14.00 ve 18.00 saatlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan, topluluk üyeleriyle, Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda, Türk Tasavvuf Müziği konseri verecek. Her 2 konserin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyeleri, sema töreni gerçekleştirecek.

Yarınki etkinliklerde ayrıca, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler tarafından verilecek "Hz. Mevlana ve İnsan" başlıklı konferans, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda 10.00'da başlayacak.

"Türk Kültür ve Edebiyatı'nda Mevlana ve Mevlevilik" isimli konferans ise Kırıkkale Üniversitesinden Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu'nun saat 14.30'daki sunumu dinleyicileriyle buluşacak. Program, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Namık Kemal Amfisi'nde gerçekleşecek.

Konya Büyükşehir Belediyesince saat 18.00'de "Dinle Mevlana'dan" isimli şiir dinletisinin adresi ise Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu...  19.00'da ise Mevlana Kültür Merkezi'nin 2 ayrı konferans salonunda İngilizce ve Türkçe olarak Mesnevi Dersleri verilecek. Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Prof. Dr. Mohammed Shahriari, Yrd. Doç. Dr. Tarık Quadır ve Mevlana Üniversitesinden Doç. Dr. Şadi Aydın, sunumlar yapacak. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement